Zeeland

'De bal aan je voeten: het werkt betoverend'

Walking Football Zeeland groot succes

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Onder leiding van de sportcoaches van de gemeente Landerd, Aemy Sevinga en Jelmer Vlieg, is Walking Football Zeeland (WFZ) in september vorig jaar van start gegaan. Nadat initiatiefnemer Harry van Tiel ruim een jaar ervaring opdeed met walking football bij DAW Schaijk, ging hij in overleg met de besturen van de voetbalvereniging Festilent en VCO. Dit resulteerde in de opstart van Walking Football Zeeland.

Staand van links naar rechts: Theo van Grunsven; Ben van der Walle; Tiny van Grunsven; Marcel Schuurmans; John Robben; Jan van den Berg; Wim van de Louw. Knielend: Jan van den Brand; Piet van den Brand; Jacques Bongers; Johan van Uden; Ad Daverveld en Theo Hendriks.

"Iedereen van 55+ is van harte welkom om mee te komen voetballen", vertelt Harry van Tiel. "Echt, je moet het beleven. De bal aan je voeten: het werkt betoverend. Als je weer met voetbalschoenen aan op het veld staat, gaat je hart sneller kloppen en het bloed weer stromen. Je voelt je weer de jonge voetballer van vroeger."

Op het sportpark van VCO komen de Zeelandse walking footballers elke dinsdagmorgen bij elkaar om half 10. Harry: "We beginnen met een bakkie koffie en om 10 uur staan we op het veld. Dan doen we onder leiding van Jan van den Brand allerlei oefeningen, met en zonder bal. Schuiven met de bal, drie-hoekjes, pingelen, aanvallen, verdedigen, afronden op goal etcetera. We sluiten af met een partij van 6 tegen 6 gedurende 2 keer 15 minuten. Na 75 minuten, zonder pauze, gaan we douchen. Dan zijn we fris en fruitig en vol energie om in de kantine met een koffieronde al het nieuws uit Zeeland en omgeving op de korrel te nemen. Ook sterke verhalen horen daarbij en die worden met de week sterker."

Walking Football
Walking football is, zoals het woord al zegt, 'wandelend' voetbal. "Dat wil zeggen: je mag niet voluit rennen, maar je wel snel verplaatsen. De bal moet het werk doen, dus zuiver spelen met de bal is van belang. We spelen op een klein veld, dwars over een voetbalveld, hebben kleine goals en geen keeper. Slidings zijn verboden en de bal mag niet hoger komen dan heuphoogte. Uitgangspunt is blessurevrij voetballen."

Ook zin in walking football? Kom dan een keer kijken of doe mee. Voor meer info neem je contact op met Jan van den Brand (06-55737924), Ben van der Walle (06-51072715) of Harry van Tiel (06-28066115).

Aanvoerder Harry van Tiel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties