Zeeland

Voorbereiding herinrichting fase 2 centrum Zeeland in volle gang

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De openbare ruimte in het centrum van Zeeland wordt opnieuw ingericht. Het is één van de projecten van het Centrumplan Zeeland. In januari zijn de laatste bomen geplant in het al heringerichte deel. Daarmee is de eerste fase van de herinrichting afgerond. Nu zijn de voorbereidingen voor de tweede fase in volle gang. Dit is het zuidelijke deel van de Kerkstraat, vanaf het reeds aangepakte gedeelte tot en met de kruising met de Puttelaar.

Met de aanwonenden en ondernemers is een uitgewerkt inrichtingsplan besproken. Daar zijn suggesties gedaan, die hebben geleid tot enkele aanpassingen. Zo blijft in de nieuwe situatie het aantal parkeerplaatsen gelijk aan de huidige situatie en wordt de verkeersdrempel gemaakt op de kruising van de Kerkstraat met de Puttelaar.
Net als in de eerste fase wordt alle verharding vervangen en krijgt dit deel van de Kerkstraat natuurstenen stoepranden. Parkeerplaatsen worden opnieuw aangelegd, enkele bomen worden gekapt en op andere plekken opnieuw geplant. Het zebrapad nabij de Kloosterstraat schuift in de nieuwe situatie op in de richting van het gemeentehuis. De nieuwe openbare verlichting is al geplaatst. Het plein voor gemeenschapshuis De Garf maakt geen onderdeel uit van deze tweede fase. Dit plein wordt op een later moment heringericht.

Kloosterstraat
Ook voor de Kloosterstraat staan werkzaamheden gepland. In deze straat wordt een regenwaterriool gelegd en de rijbaan krijgt nieuwe bestrating. De stoep aan de zijde van Compostella en Franciscushof wordt breder en geheel nieuw aangelegd tussen Kerkstraat en Vlasroot. De stoep aan de zuidzijde komt te vervallen en wordt deels ingericht voor parkeren. In januari zijn omwonenden geïnformeerd over de werkzaamheden en de aangepaste inrichting voor de Kloosterstraat. Deze werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd met de werkzaamheden aan Kerkstraat-Zuid.

De verwachting is dat in de week van 25 maart gestart kan worden met de werkzaamheden. Momenteel worden werkzaamheden uitgevoerd door de nutsbedrijven aan de kabels en leidingen. Voor vragen kun je contact opnemen met de gemeente Landerd via 0486-458111. Meer informatie over het Centrumplan Zeeland en de herinrichting staat op www.landerd.nl/overlanderd/projecten/CentrumplanZeeland

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties