Zeeland

Vlasgaard Zeeland wordt 'groene school'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Basisschool Vlasgaard in Zeeland startte dinsdag 9 mei met het nieuwe Jeelo-thema 'Omgaan met de natuur'. "We streven naar meer planten in de school", legt Sonja Falize van de Vlasgaard uit. "De kinderen gaan zelf planten verzorgen en vermeerderen. Voor alle groepen is het een uitdaging om aan het einde van het project het 'groenste leerplein' te hebben."

Tijdens de opening van het project was er een plantenkweker van IBN kwekerijen die aan alle groepen professioneel advies gaf. Als verrassing kregen alle kinderen een mini-boompje dat gekweekt was in hun eigen kwekerij. Vervolgens mochten de kinderen in een marktkraampje een aantal materialen ophalen. Dit marktkraampje werd beheerd door De Groene Vakwinkel Van der Burgt uit Zeeland. Voor alle groepen was er potgrond, potjes en zaadjes, binddraad, kweekbakjes en bamboestokken en natuurlijk ontbrak een gieter en een plantenspuit niet. Sonja Falize: "Wij willen IBN en Van der Burgt hartelijk bedanken namens onze kinderen."

De kinderen van basisschool Vlasgaard mogen zelf ook planten en stekjes of zaden van thuis meenemen, geeft Sonja aan. "Ze leren over de natuur. Ze gaan bermen en sloten bekijken. De nadruk ligt op planten en dieren in de natuur en hun ontwikkeling. We hebben het over de voedselketen, maar ook over het beschermen van de natuur. Leerlingen leren waarnemen, tekenen, meten en systematisch onderzoeken van de natuur. En gaan eropuit in de natuur."

Benieuwd hoe groen basisschool Vlasgaard is geworden? Kom dan in de week van 19 tot en met 23 juni een kijkje nemen op de leerpleinen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties