Zeeland

Zeelandse basisschool bestaat 40 jaar

Vlasgaard sluit feestelijke jubileumweek af met vlammende circusvoorstelling

Door Lieke van de Ven

ZEELAND – Basisschool Vlasgaard in Zeeland bestaat veertig jaar. Om het bereiken van deze bijzondere mijlpaal te vieren, vonden de hele week allerlei feestelijke activiteiten plaats rond het thema circus. Lieke van de Ven nam donderdagmiddag voor Arena een kijkje op de jubilerende school. (foto's: Jesper Oosterlaak)

De jarige Vlasgaard organiseerde voor de 320 leerlingen de hele week veel activiteiten. Zo vermaakten de leerlingen van de bovenbouw zich onder andere met een escaperoom en kregen de kinderen van de onderbouw een bezoekje van een ballonnenclown. Daarnaast gingen alle kids op schoolreis: de oudsten naar attractiepark Toverland en de kleintjes naar pretpark Julianatoren. Verder mochten alle kinderen verkleed naar school komen om op de foto te gaan.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de jubileumweek op de Zeelandse basisschool is zonder twijfel de feestelijke afsluiting op donderdag 30 september. Aan het begin van de dag hebben de kinderen een cursus gekregen waar ze verschillende circusacts hebben mogen oefenen, zoals borden op stokjes laten balanceren. ’s Middags treedt buiten Circus Pinilotta op. Lieke en Andrij van het Circus zetten onder begeleiding van circusdirecteur Bibi een spectaculaire show neer. De Vlasgaard-leerlingen kijken vol bewondering naar verschillende zweeptrucs, een vuurspuwshow en een act met scherpe objecten als glas en messen. De circusartiesten worden veelvuldig getrakteerd op geklap en gejuich van de kinderen.

De circusvoorstelling is mede mogelijk gemaakt door de ouderraad en twee leraren. Linda van den Hurk, directrice van basisschool Vlasgaard, spreekt haar dank uit aan alle mensen die mee hebben geholpen aan de show. “De kinderen hebben in deze jubileumweek veel kunnen leren. Ondanks dat ze weinig traditionele lessen hebben gehad, hebben ze zich goed kunnen ontwikkelen rond het circusthema”, vertelt Linda, die donderdagmiddag samen met drie leerlingen ook een foto onthult waarop meerdere kinderen van de school het jubileumgetal 40 uitbeelden.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties