Zeeland

Vijfde Zellandse Jeugdquiz op zaterdag 15 februari

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Stichting Jeugdbelangen Zeeland houdt zaterdag 15 februari voor de vijfde keer de Zellandse Jeugdquiz. Deze quis is voor kinderen uit groep 7 en 8 én voor leerlingen op het voortgezet onderwijs tot en met 15 jaar. De deelnemers gaan in teams van drie a vier jongeren de strijd met elkaar aan. De basisscholieren starten om 18 uur in Ambianz. De jeugd van de middelbare school start om 19 uur in een andere zaal met een aangepaste quiz. In beide gevallen zijn de deelnemers vier uur bezig.

Alle vragen worden ter plekke gesteld en dienen direct via meerkeuze beantwoord te worden. De categorieën lopen uiteen. Denk aan: Zellands nieuws, landelijk en wereldnieuws, muziek, inzicht, weetjes, foto’s en noem maar op. Naast deze vragen zijn er ook doe- en proefopdrachten. Na afloop verzorgt een lokale DJ de afterparty. De energie en spanning moeten eruit en intussen moet de jury de punten tellen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats en worden de winnaars bekend gemaakt.

Aanmelden
Inschrijven kan tussen 18 januari en 8 februari via www.sjbzeeland.nl. Meld je aan met een team van 3 à 4 personen binnen je eigen leeftijdsgroep en verzin een teamnaam. Ook individuele opgave is mogelijk. De organisatie zorgt er dan voor dat je bij een team wordt ingedeeld. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Grote prijzen
Naast de dorpsbekendheid van een jaar en een vette wisselbeker voor het winnende team, zijn er vele grote prijzen te winnen. De hoofdprijs bestaat uit kaarten voor het hele team voor Toverland. De tweede plaats wordt beloond met een uitje voor het hele team naar een escaperoom. En tot slot mag het team dat derde wordt lekker gaan smullen van een groot chipspakket.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties