Zeeland

VIDEO: Zeelander Pieter van Schooten maakt lied voor herdenking treinongeluk Oss

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND/OSS - De Zeelandse componist en producer Pieter van Schooten heeft een lied met videoclip gemaakt voor de herdenking van het treinongeluk op 20 september in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Op maandag 8 oktober is er om 16 uur een samenkomst voor de direct betrokkenen en de inwoners van Oss en omgeving in het stadion van TOP Oss. "Zoveel mogelijk radiostations gaan het lied (getiteld Hou elkaar vast, red.) maandag na 16 uur draaien om de nabestaanden en heel Oss een hart onder de riem te steken", vertelt Pieter van Schooten. Klik hieronder voor de videoclip, waarin Van Schooten is te zien op piano en de Osse Iris van Nuland op viool.


Direct betrokkenen komen 8 oktober op uitnodiging samen in theater De Lievekamp. Voor de samenkomst is een programma opgesteld met diverse sprekers en muziek. Met Osse bijdragen van onder andere Vajén van den Bosch, Iris van Nuland, Fleur van Lith en BrabantTalent, onderdeel van Stichting Oss Cultureel.

Ossenaren welkom in stadion TOP Oss
Inwoners uit de gemeente Oss kunnen samenkomen in het stadion van TOP Oss. Het stadion is open vanaf 15 uur. Er staat een scherm om het programma uit De Lievekamp te volgen. Er is geen catering aanwezig. U kunt wel gebruikmaken van de toiletten. Er is geen vuurwerk toegestaan. Er is weinig parkeergelegenheid. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer.

Live-uitzending op tv
U kunt de samenkomst ook live volgen op tv. Omroep Brabant en DTV Oss-Bernheze zenden het programma uit. Ook is het programma te volgen via een livestream op hun website. NOS zendt het programma uit op het digitale themakanaal NPO Nieuws. Dit kunt u zien via uw kabelaanbieder of online via https://nos.nl/livestream/npo-nieuws.html

Samenkomst voor Oss
De samenkomst in het stadion is bedoeld voor Ossenaren, benadrukt de gemeente. "Als stromen mensen uit het hele land naar Oss komen, dan hebben we daar hulpverleners voor nodig. En dat zijn juist de mensen voor wie de samenkomst onder andere bedoeld is. Daarom vriendelijk verzoek aan de rest van Nederland om de samenkomst te volgen via tv."

Bereikbaarheid 
Op 8 oktober sluit de gemeente een aantal wegen en parkeerterreinen af vanwege de samenkomst in De Lievekamp en het TOP Oss stadion. "Het hele parkeerterrein Raadhuishof (tussen de fietsstraat en de Kortfoortstraat) is vanaf ’s ochtends zes uur afgesloten. Vanaf 14 uur sluiten wij ook de hele Raadhuislaan af. Vanaf 15 uur sluiten we de Doctor Saal van Zwanenbergsingel af voor doorgaand verkeer tussen de Joannes Zwijsenlaan en de Ruwaardsingel."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties