Zeeland

Verkeersoverlast door aanleg bushaltes Bergmaas-Tweehekkenweg Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Buslijn 99 wordt in december een snelbus en rijdt dan niet meer door de Kerkstraat in Zeeland, maar over de Bergmaas. Daarom worden langs de Bergmaas op twee locaties bushaltes aangebracht. De werkzaamheden zorgen de komende weken voor de nodige overlast voor het verkeer.

Ter hoogte van Voederheil komen twee halteplaatsen die voorzien zijn van een abri en een beperkte fietsenstalling. Om deze haltes te realiseren zijn de werkzaamheden op maandag 8 oktober gestart, in de bermen van de Bergmaas. Ter hoogte van de kruising Bergmaas-Tweehekkenweg komen ook twee halteplaatsen, maar de ingreep in de omgeving is daar groter. Naast een grotere halteplaats dan die bij Voederheil, komt hier ook een grote overdekte fietsenstalling en een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. De gevolgen voor de omgeving zijn hier gedurende werkzaamheden dan ook aanmerkelijk groter.

Bergmaas afgesloten
Om het werk veilig en snel uit te kunnen voeren, is de kruising Tweehekkenweg-Bergmaas afgesloten voor verkeer, behoudens de fietsers/wandelaars, deze kunnen gebruik blijven maken van de oversteek. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de kruising Tweehekkenweg-Bergmaas wel bruikbaar blijft voor hulp- en nooddiensten.

Van maandag 19 november tot en met vrijdag 30 november is de Bergmaas afgesloten tussen de rotonde bij de Udenseweg-Straatven tot en met de rotonde Bergmaas-Provincialeweg Zuid/N277. Ook de rotonde bij Voederheil is in die periode afgesloten, behoudens voor de fietsers/wandelaars.

De gemeente beseft dat de overlast groot is. "Zeker voor de bewoners en bedrijven in het buurtschap Zevenhuis. De gemeente doet, samen met de aannemer, haar uiterste beste om de daadwerkelijke 'oversteek' Voederheil-Bergmaas zo lang als mogelijk bereikbaar te houden voor het verkeer."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties