Zeeland

MKB Schaijk-Reek schittert door afwezigheid

Verbindingspluim voor Zeelandse Ondernemersvereniging

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN/LANDERD – De Zeelandse Ondernemersvereniging (ZOV) ontving zaterdagavond tijdens het businessevent Elements of Wonder in Uden de zogeheten Verbindingspluim. Landerds burgemeester Marnix Bakermans reikte de onderscheiding uit aan Alfred van Meegen, die zich als een van de drijvende krachten achter ‘ZOV 2.0’ enorm heeft ingespannen om een brug te slaan tussen het businessevent in Uden en de Landerdse ondernemersgemeenschap.

Alfred van Meegen van de ZOV met de Verbindingspluim. (foto: Henk Lunenburg/MooiUdenKrant)

In een volle en sfeervol aangeklede tent, met meer dan zevenhonderd gasten, wist gastheer Frank Lammers een ontspannen en gezellige sfeer te creëren. Na een enerverende openingsact en de bekendmaking van de ZOV als winnaar van de Verbindingspluim, volgde de uitreiking van de Ondernemerspluimen. Deze onderscheidingen gingen naar Wouters Odiliapeel, Foto de Vakman in Uden en De Groot Hoveniers uit Volkel.
Na het officiële gedeelte begaven alle ondernemers zich naar een andere tent, waar het feest losbarstte met een optreden van onder anderen Frans Bauer.

MKB Schaijk-Reek
Waar de Zeelandse Ondernemersvereniging met een delegatie van meer dan twintig personen aanwezig was op het grootschalige businessevent, schitterde het MKB Schaijk-Reek - dat ook was uitgenodigd in Uden - door afwezigheid. Dat het MKB Schaijk-Reek, zoals de Belgen het zo mooi zeggen ‘haar kat stuurde’, is hoogst opmerkelijk. In aanloop naar het ‘herindelingsreferendum’ van november 2015 toonde de ondernemersclub onder leiding van voorzitter Alfons Smits zich immers een fervent voorvechter van een Maashorstgemeente met Uden en (een deel van) Bernheze. Kosten noch moeite werden door de ondernemers gespaard om de Landerdse burger warm te maken voor een Maashorstgemeente en te behoeden voor ‘het grote boze Oss’: van tientallen meters lange spandoeken tot videowalls en van flyers tot paginagrote advertenties in de krant. ‘De Maashorstgemeente is een bijzondere kans om een eigen gemeente te bouwen met een uniek ondernemersklimaat’, zo luidde destijds de slogan van Alfons Smits. Anderhalf jaar later lijkt de liefde voor Uden en de Maashorstgemeente echter danig bekoeld getuige de afwezigheid van het MKB Schaijk-Reek op het Udense businessevent.

Ondanks herhaalde pogingen was MKB-voorzitter Alfons Smits niet bereikbaar voor commentaar.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties