Schaijk

Protestactie tegen stikstofbeleid overheid

Veertig boeren uit Schaijk en Zeeland op weg naar RIVM

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Boeren uit het hele land verzamelen zich vandaag in De Bilt om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Landbouwvoertuigen zijn verboden, daarom riep de Farmers Defence Force (FDF) mensen op om met de auto te komen. Uit Schaijk en Zeeland geven ongeveer veertig boeren daar gehoor aan. Zij zijn woensdagochtend onder politiebegeleiding vertrokken.

(foto's: Marco van den Broek)

De protestactie is nabij het hoofdkantoor van het RIVM in Bilthoven. Dat pand is afgezet met legervoertuigen en als verboden terrein verklaard. Daarom verzamelen de boeren zich op de Biltse Rading, waar de manifestatie omstreeks 13.30 uur begint. Het protest duurt tot het einde van de middag.

De eerste boeren arriveerden al om 10 uur in De Bilt. Velen zijn nog onderweg. Op diverse plekken in het land is wel iets van de actie te merken, maar het levert weinig vertraging op. Her en der zijn spontane langzaamaanacties met langzaam rijden verkeer als gevolg. Rijkswaterstaat waarschuwt om hier rekening mee te houden. Hetzelfde geldt als de boeren na afloop van het protest allemaal weer huiswaarts keren.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties