Zeeland

VCO neemt KNVB-jubileumshirt in ontvangst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal. Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Woensdagmiddag 16 oktober was VCO aan de beurt.

Marko Kaaf en Kirsten van Dongen hebben shirtjes geruild.

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.

Marko Kaaf overhandigde woensdagmiddag het KNVB-jubileumshirt aan VCO-bestuurslid Kirsten van Dongen, die op haar beurt een shirt van VCO schonk aan de veretegnwoordiger van de voetbalbond. "Het patroon op het KNVB-jubileumshirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen", legt Kaaf uit. "Op deze manier verenigen we 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Een waar collector's item dat hopelijk een mooie plaats in de kantine van VCO krijgt."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties