Zeeland

Unieke oude filmbeelden van Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na een eerste, zeer succesvolle filmavond begin februari draait Objectief Zeeland vrijdag 23 maart in De Garf vanaf 20 uur vier oude films: De Romkan, bij Wim en Anna van Dongen; Objectief’s tweede jaarjournaal uit 1975; Restauratie van de drie Zeelandse molens in 1975; Broodbakken door Anna van de Wijst-van Tiel in een met rijsbossen gestookte oven in een bakhuisje. Bij de vorige voorstelling paste het aantal bezoekers maar net in de zaal. Wilt u zeker zijn van een plaats, kom dan op tijd.

Blik in de zaal tijdens de eerste voorstelling. (foto: Joost Heijen)

De eerste film, een documentaire over het dagverloop van een romkan (melkbus), is gemaakt door Gerard van de Sluis. Het jaarjournaal 1975 is gemaakt door een aantal leden die eerst druk in de weer zijn geweest met de opnames en later met de montage van beeld en geluid. In dit journaal is te zien: Welpen-Verkenners-Meisjesgilde, damesvoetbal VCO, 60 jarig jubileum pastoor van Tartwijk, opening Vlashoeve, bovengronds elektriciteitsnet Graspeel, pony dag gehandicapten, 10 jaar Inka, tentoonstelling Heem-Vogelwacht, riolering Oventje, opening speeltuin van Kildonksplein, kerstviering Compostella, plus veel andere onderwerpen.
Opnames van de restauratie van demolens werden gemaakt door Gerard van de Sluis en Bart van der Ven. Bart was een van de vakmensen die de molens weer hun gezicht gaven. De film van het broodbakken is gemaakt door Lou van der Wolk, geassisteerd door Diny van der Wolk‑Kruik.

Voor extra informatie of vragen: objectief.zeeland@zonnet.nl.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties