Zeeland

Muzikale aftrap van 2020

Uitwisselingsconcert Harmonie Zeelandia en Regio-orkest

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Na een sfeervolle opluistering van de viering op eerste kerstdag, staat voor Zeelandia het eerste concert van 2020 voor de deur. Zondag 12 januari treedt de Zeelandse muziekvereniging samen met Regio-orkest Oost-Brabant op in de Morgenzon. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar waarin de orkesten samen muziek maken. Het belooft een gevarieerde middag te worden waarin negen muzikanten het behoorlijk druk krijgen, zij spelen namelijk in beide orkesten.

Regio-orkest Oost-Brabant.

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) is een projectharmonieorkest met deelnemers afkomstig uit Oost-Brabant, Land van Cuijk en Regio Nijmegen. Met negen muzikanten in de gelederen mag Zeelandia zich gerust ‘hofleverancier’ van het orkest noemen. Het ROB studeert in een relatief korte periode een muzikaal mooi en uitdagend programma in. De repetitieperiode wordt afgesloten met een aantal concerten, waarvan één dus in Zeeland. Het orkest staat onder leiding van Bart van Zutven, tevens voormalig dirigent van Zeelandia en daarmee een goede bekende voor veel muzikanten.

Het harmonieorkest van Zeelandia voert een viertal muziekwerken uit waarvan enkele eerder te horen waren. "Het wordt een soort ‘best of 2019’ met uiteraard ook nieuw werk”, zegt dirigent Will Veraa. Tevens wordt deze middag een aantal muzikanten verrast met splinternieuwe instrumenten. Het concert start zondagmiddag om 14 uur. De deuren van de grote zaal gaan om 13.30 uur open. Toegang is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties