Zeeland

UdenPlus en Lijst Zeeland samen verder als UdenPlusLanderd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN/LANDERD - Uden Plus en Lijst Zeeland hebben elkaar gevonden. In aanloop naar de nieuwe gemeente Maashorst gaan de twee partijen samen verder. Onder de vlag UdenPlusLanderd doen ze mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De komende maanden wil de partij gaan werken aan de keuze voor de lijsttrekker, de kandidatenlijst en een verkiezingsprogramma dat jongeren, volwassenen en ouderen moet aanspreken.

UdenPlus heeft in 2018 voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen onder aanvoering van voorzitter Cees Keijzer. Tinie Kardol werd tot lijsttrekker benoemd. De partij staat voor een leeftijdsvriendelijke gemeente en wist drie zetels te halen. Naast Kardol en Keijzer zit ook Teddy Thenu-Manders namens UdenPlus in de gemeenteraad.

Lijst Zeeland is een ander verhaal. Dit is de eenmanspartij van Harrie van Tiel. De Zeelander startte in Landerd als raadslid in april 2017 namens het CDA toen er een zetel vrijkwam. Voor de verkiezingen van 2018 maakte hij een overstap naar Maashorst Vooruit. Hij nam als een van de vier kandidaten  namens deze partij plaats in de gemeenteraad. Nadat Van Tiel geen steun kreeg voor een motie over grote grazers besloot hij na amper een jaar uit de fractie te stappen. Hij nam zijn zetel wel mee en ging alleen verder als Lijst Zeeland.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties