Zeeland

'Verkeersveiligheid wordt zo het best gewaarborgd'

Tweehekkenweg Zeeland wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het Landerdse college van B en W kiest definitief voor het afsluiten van de Tweehekkenweg in Zeeland voor gemotoriseerd verkeer. Het college gaat de gemeenteraad nu geld vragen voor het aanpassen van de oversteek en de twee nieuwe bushaltes.

Op en nabij het kruispunt Bergmaas-Tweehekkenweg zijn al meerdere ernstige ongelukken gebeurd. (archieffoto Marco van den Broek)

Burgemeester en wethouders hebben laten onderzoeken welke verschillende mogelijkheden er zijn om de verkeersveiligheid op de Tweehekkenweg in Zeeland te verbeteren. Nadat alle voor- en nadelen zijn besproken koos het college eerder al voor twee bushaltes aan de dorpszijde (oostzijde) van de Bergmaas.

Wethouder Ben Maathuis: “In het verleden zijn op en nabij dit kruispunt enkele ernstige ongelukken gebeurd. Het is daarom belangrijk de verkeersveiligheid sterk te verbeteren. Het college is van mening dat die verkeersveiligheid het best is gewaarborgd in de variant waarbij de Tweehekkenweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.”

Het college kwam mede tot dit besluit door de informatiebijeenkomst van 27 maart. Tijdens deze bijeenkomst gaven bewoners hun mening over de verschillende varianten. Tegenstanders van een mogelijke afsluiting hadden vooral bedenkingen bij de omrijafstand en het extra verkeer op de alternatieve routes.

Tijdens de voorbereidende vergadering van 12 april wordt het kredietvoorstel voor de aanpassingen in de gemeenteraad besproken. Op 19 april, tijdens de besluitvormende vergadering, neemt de raad een definitief besluit over de Tweehekkenweg in Zeeland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties