Zeeland

Proef de ambachtelijke speciaalbieren van Maallust

Tweede Brouwers Biergenieters op vrijdag 22 maart

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D'n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. Met ingang van februari vindt elke vierde vrijdag van de maand Brouwers Biergenieters plaats. Een avond waarop je zes heerlijke bieren kunt proeven vergezeld door een bijpassend borrelplankje. De tweede keer is vrijdag 22 maart. Die avond staan de bieren van Brouwerij Maallust centraal.

Tijdens Brouwers Biergenieters proef je speciaalbieren uit het assortiment van D'n Brouwer. Die avonden worden ze voor het eerst geschonken. Telkens wordt via social media en in de kroeg bekendgemaakt om welke bieren het gaat. Voor deelname kun je een stempelkaart kopen. Op deze kaarten zit een korting die alleen op deze avonden geldig is. De stempelkaart is na de geplande avonden ook op andere data te verkrijgen. Dan betaal je het reguliere tarief. Voor trouwe bezoekers geldt er tevens een spaaractie. Lever aan het einde van de avond je stempelkaart in aan de bar. Mocht je op negen van de elf avonden aanwezig zijn dan ontvang je een grote fles speciaalbier gratis.

Gevangenisdorp
Tijdens de tweede Brouwers Biergenieters gaat het om de bieren van Maallust uit Veenhuizen. Lange tijd was dit gevangenisdorp zelfvoorzienend. Op het complex werden de landbouwproducten uit de omgeving verwerkt. In wat ooit de graanmaalderij was, is nu de bierbrouwerij gevestigd. Onder de oude dakspanten en de restanten van de droogmachines staan koperen ketels. Hierin brouwen ze sinds 2011 op ambachtelijke wijze heerlijk bier. De speciaalbieren zijn eigentijds, maar geworteld in het verleden en geïnspireerd door oude biertypen. Je proeft de historie van het gevangenisdorp Veenhuizen. Of het nu de Weldoener is, hoppig blond bier, of de Zware Jongen, een verraderlijk zachte tripel; de bieren staan bol van karakter.
Iedereen is vrijdag 22 maart welkom om te komen proeven. Als je wil deelnemen kun je voor deze avond een stempelkaart à 15 euro kopen. Daarvoor krijg je zes keer een proefglas met speciaalbier en een borrelplankje. Het reguliere tarief is 17,50 euro.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties