Zeeland

Twee nieuwe keizers bij Concordia Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het jaarlijkse koningschieten bij handboogsportvereniging Concordia Zeeland werd zaterdag 29 juni gehouden. Onder leiding van keizer Corné van Summeren werden twee series van 25 pijlen geschoten op een afstand van 25 meter. Kenmerkend aan het koningschieten is dat de schutters niet weten wat ze hebben geschoten, de punten worden geteld door de baancommissarissen. De uitslag werd 's avonds voorafgaand aan de feestavond pas bekendgemaakt.

Ties Bergmans, Sieb Droomers, Melissa Platenburg, Michel Schuurmans, Maurice Platenburg, Jan Lemmers, Mark van Tiel en Corné van Summeren.

Erg spannend was de strijd bij recurve om de tweede plaats. Er was een gelijke stand waarna het aantal geschoten tienen het verschil maakte tussen de prins en ridder. Mark van Tiel werd met 469 punten koning. Jan Lemmers werd prins met 436 punten met 13 tienen, Jos Merkx werd ridder met 436 punten met 11 tienen, Sieb Droomers werd schildknaap met 405 punten en Ties Bergmans werd page met 305 punten.
Koning compound is Maurice Platenburg met 463 punten, gevolgd door prins compound Michel Schuurmans (382 punten) en schildknaap compound Melissa Platenburg (421 punten).

Dubbele promotie
Bijzonder was dat zowel Mark van Tiel (recurve) als Maurice Platenburg (compound) voor de derde maal op rij koning zijn geworden. Met dit resultaat mogen ze de keizer uitdagen voor het keizerschap. Huidig Concordia keizer recurve Corné van Summeren is echter naar een andere vereniging gegaan, waardoor het keizerschap automatisch naar Mark gaat. De prins, ridder en twee hoogste schutters schieten op een later tijdstip om het opengevallen koningschap. Bij compound was er geen keizer, Maurice is dus de allereerste compound keizer van Concordia.

Huldiging
Concordia-kampioenen Ties Bergmans, Marco van Eijk, Melissa Platenburg en indoor teams 2 en 3 werden in het zonnetje gezet voor hun prestaties in het afgelopen seizoen. Bij de feestavond werden de leden verrast door een ballonartiest. Met wat hulp werden al snel creatieve figuren gedraaid.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties