Zeeland

27 maart bewonersavond over mogelijke afsluiting oversteek Tweehekkenweg

‘Dubbele bushalte aan Zeelandse kant Bergmaas’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Het Landerdse college van B en W wil dat er voor buslijn 99 (Uden-Nijmegen vice versa) een dubbele halte gerealiseerd wordt aan de Zeelandse (centrum)kant van de Bergmaas. De oversteek op de kruising Bergmaas-Tweehekkenweg wordt, als het aan burgemeester en wethouders ligt, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De provincie en Arriva streven naar zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer en dat houdt in dat de route van lijn 99 vanaf 1 december via de Bergmaas gaat lopen en niet meer door het centrum van Zeeland.
De variant voor een dubbele bushalte aan één kant van de weg werd eind vorig jaar bedacht door de werkgroep Buslijn 99 van Initiatief Zeeland Samen Sterk en de gemeente Landerd. Wethouder Ben Maathuis (foto): “Beide haltes, zowel die richting Uden als die richting Grave, komen in deze variant aan de Zeelandse kant van de Bergmaas te liggen. Er moet dan een soort parallelweg komen waar de bussen kunnen stoppen om passagiers te laten in- en uitstappen."

Afsluiten oversteek Tweehekkenweg
Na de aanleg van de dubbele bushalte aan de Bergmaas zijn er volgens Maathuis twee opties. “Optie 1 is het afsluiten van de oversteek Bergmaas-Tweehekkenweg voor gemotoriseerd verkeer, optie 2 is om de oversteek open te houden. De voorkeur van het college gaat uit naar optie 1, maar we houden hierover (op 27 maart van 20 tot 21.30 uur in Ambianz, red.) nog een informatieavond voor bewoners. De geluiden op die avond nemen we mee in onze besluitvorming.”

Maathuis legt uit waarom de oversteek in de ogen van B en W moet worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. “Op de eerste plaats omdat daar veel gevaarlijke situaties ontstaan met op- en afdraaiend verkeer. Daarnaast wordt na afsluiting de doorstroom van verkeer beter en heeft de Zevenhuis minder last van sluipverkeer.” 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties