Zeeland

Vereniging maakt forse groei door

Tijs Nabuurs tweehonderdste lid Heemkundekring Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Tijs Nabuurs (53) is het tweehonderdste lid geworden van Heemkundekring Zeeland. Het ledental van de vereniging is daarmee sinds eind vorig jaar met meer dan 50 gegroeid. Deze forse toename is mede te danken aan de eerste uitgave van ‘Zeeland in verleden en heden’, het nieuwe magazine van de heemkundekring.

De Heemkundekring Zeeland kan al langer rekenen op veel steun van mensen in het dorp. Dat blijkt uit de drukbezochte tentoonstellingen, lezingen, wandelingen en andere activiteiten. Het ledental schommelde jarenlang rond de 140. Door nieuwe activiteiten is daar verandering in gekomen.

Interesse
Voor Tijs Nabuurs (foto), chemicus van beroep en onder andere voorzitter van Muziekvereniging Zeelandia, was de uitgave van een eigen tijdschrift door de heemkundekring niet direct de aanleiding zich aan te melden. Zijn vrouw Astrid Ockers was even tevoren lid geworden en dat was voor Nabuurs reden om zich ook aan te sluiten. “Ik heb altijd al veel interesse gehad in geschiedenis, vooral die van Nederland. Maar even zo goed in die van Zeeland. Ik was al langer van plan lid te worden; nu is het er eindelijk van gekomen.” Met zijn gezin woont hij sinds ruim 15 jaar in het dorp.

Secretaris Piet Huvenaars van de Heemkundekring Zeeland is blij met de groei van zijn vereniging. “Het is een weergave van de groeiende belangstelling voor wat wij doen. Het laat zien dat er steeds meer draagvlak is. Ik hoor nog vaak dat mensen geen lid worden omdat ze denken dat ze dan ook aan het werk moeten, maar dat is niet de bedoeling. Je kunt ook lid zijn zonder dat.”
Niettemin hebben vijf nieuwe leden laten weten dat ze zich ook willen inzetten voor een van de werkgroepen van de heemkundekring.

Heemkundekring Zeeland gaf in december vorig jaar het eerste nummer van het verenigingsmagazine uit. Dat krijgen de leden drie keer per jaar gratis in de bus. Als promotieactie werd de uitgave in de losse verkoop voor 2,50 aangeboden. In de loop van deze maand verschijnt de tweede uitgave van het magazine. Leden van de heemkundekring Zeeland krijgen maandelijks een nieuwsbrief in de bus. Voor de heemkundekring Zeeland is een nieuwe website in de maak. In de loop van deze maand kan wordt die naar verwachting voltooid.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties