Zeeland

Team Piets Challenge voor zesde keer naar Alpe d'HuZes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Vele mensen gaan donderdag 7 juni fietsend en/of rennend voor KWF Kankerbestrijding de Alpe d’Huez op in Frankrijk. Sommigen zelfs meerdere keren. Ieder met een eigen verhaal. Piets Challenge is een van de deelnemende teams. De groep vrienden, die al voor de zesde keer meedoet, besloot in 2011 samen actie te ondernemen nadat hun vriend Piet lymfeklierkanker kreeg.

In 2012 deed Piets Challenge voor het eerst mee aan Alpe d'HuZes. In dit jaar fietste Piet zelf ook nog mee. In de jaren daarna is het team steeds teruggekeerd. Vanwege gezondheidsredenen was Piet daar niet meer bij. Het team heeft door de jaren heen wisselende samenstellingen gehad. Dit jaar zijn de teamleden zelfs opgedeeld in twee groepen: fietsers en lopers.

Teamleden
Het loopteam bestaat uit: Angelique Verstraten, Dieuwertje Gieling, Dorethé Snijders, Marnix Bakermans en Trijntje en Sterre (dochters van Piet) van Dongen. Het fietsteam bestaat uit: Robert en Helma Verbruggen, Karin Klamer, Tjeu Bakermans, Haico van Deijne, Mat en Freek van Sambeek (niet op de foto). Als alles goed verloopt, gaat Piet dit jaar samen met een teamlid op een tandem naar de top gaan. Karin Klamer en Mat van Sambeek zijn de twee teamleden die er vanaf het begin bij zijn en dit jaar dan ook voor de zesde keer deelnemen aan Alpe d’HuZes in de strijd tegen kanker.
Om een mooi bedrag in te zamelen voor de strijd tegen kanker werden de afgelopen jaren diverse activiteiten opgezet. Denk onder meer aan een 48-uur fietsmarathon rondom Kasteel Aldendriel in Mill, het Glazen Huis in Mill en in Zeeland, de goedbezochte pizza en pasta-avond bij D'n Oven in Zeeland en afgelopen december stond het team oliebollen te bakken op het plein bij de kerk in Zeeland voor het goede doel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties