Zeeland

Super-pronkzittingen Bij ons in Zélland - fotoreportage

Door SC De Smouskes

SMOUZENRIJK - Met twee uitverkochte zalen en een 65+ zitting met bijna 200 bezoekers kijken De Smouskes terug op twee geslaagde weken vol humor en gezelligheid.

Na het openingslied van de presentratrices Anke van Schooten en Marjon Verstraten zagen de bezoekers de Huppelsmouskes en Dansgarde hun gardedans en Lion-King showdans ten tonele brengen. Leuke buuts van Peter Lukassen alias ‘Geert de Visser’; “Heddum? Houd ‘m dan mar vast” en Jolande Cornelissen die als ‘Door Trekker’ vol verhalen zat over de vele toiletbezoekers. De Slagwerkgroep Zeelandia nodigde Prins Arno d’n Twidde uit op het podium om een stukske mee te ‘metal-drummen’.

René Verbakel kwam bij Mélanie van Limborgh (ook uit de Uiventjes Revue) als echte waterman op sollicitatie voor de marine, maar raakte kant noch wal. Frans Lukassen en Maria van Dongen-Van Delst bespraken als Bob de Bouwer en Rob van D’n Brouwer de actualiteit van de Landerdse bevolking én politiek; “Wie staat er achter het hek? Wij of die wisent?”. Tussendoor waren de zonnige Hawaii-klanken te horen van de Raad van 11, een nummer geschreven door Pieter van Schooten.

De swingende voeten van de Dames van de Raad werden als ‘Happy Feet productions’ overal in Zeeland ingezet om er een feest van te maken. Van het energieke sporten van Annerie Willems, Annemiek Griffioen en Krista Strik kwam op het podium niet veel terecht; te druk met het bespreken van hun relaties en pikante liefdesleven. Christ-Jan Swiers en Cindy van Dijk kregen als Amsterdamse visverkopers op de Albert Cuijp de lachers op hun hand door sterke grappen en bijpassend taaltje: “Staat ie? Nou en of, bij het eerste hoedje al”.

De hilarische Ja Zuster Nee Zuster-act liet zien wat de gevolgen van bezuinigingen in het bejaardenhuis zijn. Yvonne vd Wijst, Jurgen Kremers, Rianne Vollenberg, Fred Verheijen en Ronald Habraken konden met één tandenborstel, één slok water of klein wc-papiertje toch allemaal vooruit.
De slotact was voor Ben van der Walle, die voor de 35e keer mee deed. Als cafébaas van ‘café Vergane Glorie’ maakte hij een mooie buut over het wel en wee van zijn klanten en was daarmee de passende afsluiter van een geweldige Pronkzitting.

De reacties van de bezoekers na afloop waren lovend. De Smouskes bedanken en complimenteren dan ook iedereen voor én achter de schermen voor de medewerking aan deze geweldige zittingen. Kijk voor meer foto’s op www.smouskes.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties