Zeeland

Gelegd door Ben Brands en Marcel Bongers

Start bouw: eerste stenen dorpshuis Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Wethouder Ben Brands van de gemeente Landerd en Marcel Bongers van Stichting Dorpshuis Zeeland hebben woensdag 23 juni de eerste stenen gelegd op de bouwplaats aan de Kerkstraat. Dat was het startsein van de bouw voor het nieuwe Zeelandse dorpshuis, dat komende tijd verrijst met behoud van het voormalige parochiehuis.

Na de sloopwerkzaamheden en het storten van de fundering is de fase van opbouwen aangebroken. "Het lijkt misschien niet zo, maar dit zijn de laatste loodjes", vertelt Brands. "De eerste plannen stammen uit 2016 en nu zijn we hier aan beland. Daar zijn we heel trots op."
Bongers sluit zich aan bij de woorden van Brands. "Ons slogan is niet voor niets: van, voor en door Zeeland", stelt hij. "De afgelopen tijd hebben veel mensen zich belangeloos ingezet voor de realisatie van deze plannen. Met de start van de bouw gaat onze droom echt in vervulling. Het is een heuglijk moment en daar staan we graag bij stil."

Brands en Bongers leggen samen de eerste drie stenen op de fundering. Na afloop spreekt Brands: "Succes aan het bouwbedrijf bij het voltooien van dit werk. Vooral aan de metselaars die verder moeten met ons werk."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties