Zeeland

Herberg D'n Brouwer presenteert:

Speciaalbier van de maand: Malheur Zestig

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D’n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. In de rubriek ‘Speciaalbier van de maand’ zetten we telkens één van de bijzondere speciaalbieren van D’n Brouwer in de spotlights. In juni is dat de Malheur Zestig, een heerlijke IPA uit België.

Malheur Zestig is een Belgische IPA van 60 EUB (European Bitterness Unit), behoorlijk bitter dus. Zestig is een bier met een unieke smaak. Het is bloemig en kruidig, terwijl een peperige hoptint de zintuigen prikkelt van begin tot einde. Het lichtzoete bier heeft een opwarmend effect, wat een soort van geneeskrachtige eigenschap oplevert in combinatie met de kruidensmaak, citrus en grasachtige hop.
Malheur Zestig heeft een heldere, goudoranje kleur, afgeschermd met fijn geborreld schuim dat het glas vult en blijft bestaan.

Brouwerij: Malheur (voorheen De Landtsheer)
Land: België (Oost-Vlaanderen)
Type: India Pale Ale
Gebrouwen sinds: 2013
Alcoholpercentage: 10%
Gisting: hoge gisting
Kleur: amberkleurig
Smaak: zeer bitter
Rating Untappd: 3.7/5


Over brouwerij Malheur
Het verhaal achter brouwerij Malheur begint bij stamvader Balthazar De Landtsheer, die in 1773 in het Belgische Baasrode werd geboren en er een brouwerij oprichtte. Na vele omzwervingen werd brouwerij Malheur in 1997 opgestart en is eigendom van Manu De Landtsheer wiens familie sinds meer dan twee eeuwen in het bierbrouwersvak zit.
Malheur is een onafhankelijke brouwerij. De blonde Malheur-bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode, met gerst, hop en gist maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. De bruine Malheur-bieren worden gebrouwen volgens een oude Vlaamse methode met hop en kruiden.
De naam Malheur is niet ‘per ongeluk’ gekozen. Uit een marktonderzoek kwam naar voren dat Malheur als een lekker dubbelzinnige naam met een plezierige bijklank wordt ervaren. Een naam die blijft hangen.


Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties