Zeeland

D'n Brouwer presenteert:

Speciaalbier van de maand: IJbok

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Met maar liefst 300 speciaalbieren op voorraad is Herberg D’n Brouwer in Zeeland het walhalla voor de bierliefhebber. In de rubriek ‘Speciaalbier van de maand’ zetten we telkens één van de bijzondere speciaalbieren van D’n Brouwer in de spotlights. In oktober is dat IJbok, een heerlijke herfstbok van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam.

Met IJbok luidt je de herfst in stijl in! Donker, zachtgeroosterd en stevig, maar minder zoet dan je misschien zou verwachten. De mooie lichtbruine schuimkraag blijft lang staan, terwijl het donkere zwartbruine bier zijn aroma’s loslaat van geroosterde granen, basterdsuiker, karamel, een beetje koffie en mooi donker fruit. Het bier is vol van smaak en de afdronk is prettig droog. IJbok is daarmee zeker geen doorsnee bokje!

Brouwerij: Brouwerij ‘t IJ
Land: Nederland (Amsterdam)
Type: Herfstbok
Alcoholpercentage: 6,5%
Drinktemperatuur: 8-10 graden
Gisting: bovengisting
Kleur: bruin
Smaak: Stevig en licht zoet
Rating RateBeer: 3,31/5

Over Brouwerij ’t IJ
Brouwerij ’t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennismaakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Door Mekaar trad hij geregeld op in België en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Omdat soortgelijk speciaalbier in Nederland nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij het zelf te gaan doen.
Het bier dat hij aanvankelijk nog in een kraakpand brouwde, sloeg al snel aan. Op zoek naar een grotere locatie stuitte hij op het leegstaande Gemeentelijk Badhuis Funen. Een pand met een uitgebreid watertoe- en afvoersysteem en een stoomgenerator en dus ideaal om in te brouwen. De aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als ultiem markant herkenningspunt. Niet lang nadat het brouwen begon had het badhuis ook een eigen proeflokaal en een terras. Het terras groeide uit tot een geliefde ontmoetingsplek voor Amsterdammers en het bier begon ook buiten de hoofdstad naam te maken. Brouwerij ‘t IJ groeide en brouwde steeds meer verschillende bieren. Na ruim twintig jaar de brouwerij te hebben grootgebracht besloot Kasper een punt achter zijn werk te zetten. Bart Obertop en Patrick Hendrikse werden de nieuwe eigenaren en zetten de traditie van het eigenzinnig lekker bier brouwen door met de introductie van nieuwe bierstijlen als de I.P.A. en verschillende pale ales.

Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62a in Zeeland. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.herbergdenbrouwer.nl. Reserveren kan via 0486-450886.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties