Zeeland

Mooi initiatief van Annerie van Oort

Speciaal diner voor alleenstaande 65-plussers bij D'n Brouwer Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Annerie van Oort uit Zeeland organiseerde een jaar geleden een lunch voor alleenstaande ouderen, een plan waar ze al langere tijd mee rondliep. Het bleek een doorslaand succes. Na drie lunches en een borrel staat maandag 6 mei de vijfde bijeenkomst op het programma. Ditmaal een driegangendiner bij Herberg D'n Brouwer in Zeeland voor alleenstaande 65-plussers die nog midden in het leven staan.

Annerie is kapster. In haar klantenkring bevinden zich veel oudere mensen die hun partner hebben verloren. “Net als mijn moeder”, vertelt ze. “Die heeft echter sinds zes jaar weer een vriend. Dat brengt haar heel veel. Zo mooi om te zien. Dat gun ik mijn klanten ook. Het is lastig om mensen één op één te koppelen, daar ga ik niet aan beginnen. Toen kwam ik op het idee om een lunch te organiseren en de mensen zo samen te brengen. Wellicht kunnen we zo het lot een handje helpen.”

Groot succes
Annerie stapt naar Rob en Miriam Neijts van D'n Brouwer. Zij ontvangen het plan enthousiast. “Ik kreeg een mooie prijs voor de lunch en ging op zoek naar deelnemers”, vertelt ze. “Dat waren klanten van me en alleenstaande ouderen die ik al kende, maar ook via via heb ik nog wat uitnodigingen verstuurd.” En met succes, want er komen 22 mensen op af. “Ze kwamen uit een grote regio, van Zeeland en Reek tot Heesch, Nistelrode en zelfs Cuijk.”
Voor de duidelijkheid benadrukt Annerie dat het geen datingbijeenkomsten zijn. “Het gaat om de gezelligheid”, licht ze toe. “Voor alleenstaande ouderen die op zoek zijn naar gezelschap, contact en vriendschap. Dat is waar het om draait. Het is leuk om te organiseren, ik krijg er echt energie van. De opkomst is heel divers, van mensen voor in de zestig tot achter in de tachtig. Er is al één setje ontstaan. Zo leuk.”

Ouderen welkom
Tot nu toe gaat de promotie vooral via Facebook, maar Annerie hoopt meer alleenstaanden te bereiken. “Het is gezellig en ontspannend”, stelt ze. “Ik snap dat het spannend is om alleen op pad te gaan, naar zo'n bijeenkomst toe. Daarom ontvang ik iedereen persoonlijk, om ze even gerust te stellen. Geïnteresseerde alleenstaande ouderen zijn van harte welkom om aan te sluiten. Er is ook een app-groep voor wie interesse heeft. Ik had gehoopt dat de deelnemers het initiatief zouden nemen om zelf af te spreken, maar dat komt niet echt van de grond.”

Driegangendiner
Maandag 6 mei staat er een heerlijk driegangendiner op het programma. Voor 17,50 euro eet je als alleenstaande oudere al mee. De drankjes zijn voor eigen rekening. “Het is elke keer een verrassing wat D'n Brouwer ervan maakt, maar je weet van tevoren dat het lekker is”, zegt Annerie. “Daar ben ik Rob en Miriam heel dankbaar voor. We beginnen maandag om 16 uur. Later aansluiten is mogelijk.”
Herberg D'n Brouwer is gevestigd aan de Kerkstraat 62 in Zeeland. Aanmelden voor het driegangendiner op 6 mei kan nog steeds. Neem daarvoor contact op met Annerie van Oort via 06-24479315. Ze is ook op Facebook te vinden. Mocht je deze dag niet kunnen maar heb je toch belangstelling voor een volgende keer? Ook dan kun je jezelf bij Annerie melden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties