Zeeland

Smouskes zetten streep door carnaval in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben De Smouskes Zeeland in overleg met burgemeester Bakermans en de gemeente Landerd besloten een streep te zetten door alle activiteiten in aanloop naar en tijdens het carnaval van 2021. (foto: Marc van Zuylen, LanderdFotografie)

"Het gaat niet goed met het terugdringen van het coronavirus in Nederland en we vinden dat we als carnavalsclub onze verantwoordelijkheid moeten nemen’’, geeft voorzitter Danny van den Heuvel aan. "Het is niet te voorspellen hoe de pandemie zich gaat ontwikkelen, daarom hebben we besloten om al onze carnavalsactiviteiten te annuleren. Veiligheid en gezondheid staan zonder enige twijfel voorop’’.
Inmiddels zijn naast alle leden en vrijwilligers van de Smouskes ook de Zeelandse horecabedrijven geïnformeerd door de club.

Geen evenementen dit seizoen
Dit besluit leidt ertoe dat alle evenementen die de Smouskes organiseren komen te vervallen. Enkele weken geleden werd al bekend dat de Zeelandse carnavalsvereniging geen nieuwe hoogheden kiest dit jaar, waarmee de onthulling rond de 'elfde-van-de-elfde' en de daaropvolgende receptie al kwamen te vervallen. Daarnaast valt nu bijvoorbeeld ook het doek voor de altijd drukbezochte pronkzittingen en de traditionele optocht op carnavalszondag.

Tevens zal er dit jaar geen carnavalskrant verschijnen in de hoedanigheid zoals men dat gewend is. "We vinden het enorm jammer dat we dit hebben moeten besluiten, maar het is nu eenmaal de realiteit waar we op dit moment in leven’’, zegt Van den Heuvel.
De vereniging geeft aan dat wanneer de coronamaatregelen in de toekomst mochten versoepelen ze op dat moment zullen kijken of het mogelijk is om op een veilige manier toch iets te organiseren, maar gaat daar op dit moment niet vanuit.

Jeugdcarnaval
Hoewel de recent verscherpte coronamaatregelen het moeilijker maken om iets voor de jeugd te organiseren, en het nog onduidelijk is wat de nieuwe maatregelen gaan zijn, gaan het bestuur en de jeugdcommissie in gesprek met diverse partijen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het jeugdcarnaval in Zeeland. Hoewel het sowieso anders zal zijn dan andere jaren, wordt bekeken wat er op een veilige en gezonde manier voor de jeugd opgezet kan worden in aanloop naar en tijdens het komende carnaval. "Onze gedachten zijn bij alle mensen die op wat voor manier dan ook zijn geraakt door het coronavirus’’, besluit Danny van den Heuvel. "Zorg goed voor jezelf en je naasten, samen slaan we ons er doorheen.’’

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties