Zeeland

Smouskes vieren 55-jarig jubileum met Wous Festival

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SMOUSENRIJK - Vijfenvijftig jaar geleden kwam carnaval naar Zeeland. De Zeelandse buurtschappen werden uitgenodigd en het idee was geboren om een carnavalsclub op te richten. En zo werd op de elfde-van-de-elfde De Smouskes opgericht. Inmiddels bestaat de club uit meer dan 90 personen en met z’n allen zetten ze de schouders eronder om in de gehele carnavalsperiode diverse activiteiten op poten te zetten voor de gehele Zeelandse bevolking. Deze mijlpaal willen De Smouskes natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en daarom wordt er in samenwerking met de Zeelandse horeca op 21, 22 en 23 juni een compleet festivalweekend op poten gezet onder de naam Wous Festival. "We gaan zorgen voor een schitterend ingericht festivalterrein op en rond het kerkplein", vertelt Joop Klerkx, een van de organisatoren van het Wous Festival. "Het wordt drie dagen feest voor alle inwoners van Zeeland en daarbuiten met een divers programma aan activiteiten".

21 juni: KidsParty
Op vrijdagmiddag 21 juni zijn alle Zeelandse basisschoolleerlingen (en Zeelandse kinderen op buitendorpse scholen) welkom om samen het startsein te geven voor het jubileumweekend. Om 13 uur barst het feest los met feest-DJ Wim, een ballongoochelaar en een heuse GeenGrenzen Silent Disco verzorgd door Het Hoischurke. Voor alle kinderen is er gratis drinken en zijn er lekkere versnaperingen. Ook de mooie Smouskes-jubileumvlaggen die de kinderen op school gemaakt hebben, worden tentoongesteld op het festivalterrein. De KidsParty duurt tot 16.30 uur.
Vrijdagavond gaat het feest vanaf 20.30 uur verder onder de noemer Wouzen met de Smouzen, de eerste feestavond van het Wous Festival voor iedereen uit en buiten Zeeland vanaf 16 jaar. Ook zal dit een soort reünie zijn waar alle oud-Smouskes van harte welkom zijn. De avond belooft een groot feest te worden met de Party Criminals, een band met vijf doldwaze muzikanten die de ene na de andere hit in een razend tempo op je afvuren, compleet met CO2-kanonnen en confettishooters. Daarnaast zorgt DJ Daroon dat de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan deze avond.

22 juni: Wousfeest
Ook zaterdagavond 22 juni wordt een geweldig dorpsfeest voor alle feestneuzen uit Zeeland en daarbuiten. In een gezellige outdoorambiance gaat met de Eindhovense feestband Lijn 7 het dak er af met covers van Queen, K3, André Hazes, Swedish House Mafia, je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij. Gegarandeerd feest vanaf 20.30 uur voor iedereen vanaf 16 jaar. Ook deze avond zorgt DJ Daroon voor de beste dansplaten.

23 juni: Jubileumreceptie 
Een 55-jarig bestaan kan natuurlijk niet zonder een heuse jubileumreceptie. Op zondagmiddag 23 juni zijn alle belangstellenden en verenigingen welkom om samen met De Smouskes te proosten op deze mijlpaal. Speciaal voor deze gelegenheid treden verschillende Zeelandse artiesten op met hun carnavalsklassiekers. Van Zeeland, ik hou van jou en Hand in hand in Smousenland tot Bij ons in Zilland en Vatte wa ge lust, alles komt voorbij. Tegelijk met de jubileumreceptie is er in het bondsgebouw naast het festivalterrein in samenwerking met Heemkundekring Zeeland een tentoonstelling over 55 jaar De Smouskes en carnaval in het Smousenrijk. Daarnaast is er op het festivalterrein een kleine draaimolen, vermaakt de ballongoochelaar de kleintjes en kan men een dansje wagen in de Silent Disco. Deze dag voor het hele gezin begint om 13 uur.

Het festivalterrein komt er prachtig uit te zien. Al weken zijn de leden van De Smouskes bezig met het schilderen van pallets, het maken van zitjes, podia en aankleding. Gecombineerd met een grote open sheltertent met groot podium wordt er een ultieme festivalsfeer neergezet waarin je je compleet in een andere wereld waant.
Het hele jaar door organiseren De mouskes diverse activiteiten. Veel daarvan in goede samenwerking met de Zeelandse horeca. De Smouskes zijn dan ook ontzettend trots dat er bij het 55-jarig jubileum ook op de steun en samenwerking van de Zeelandse horeca gerekend kan worden. Daarnaast zijn De Smouskes blij met het grote aantal sponsoren die het Wous Festival op wat voor manier dan ook mogelijk hebben gemaakt.

Joop sluit af: "Eén ding is zeker: het wordt een enorm spektakel op 21, 22 en 23 juni. Een feest voor alle inwoners van Zeeland en daarbuiten."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?