Zeeland

't Gut al lekker, mar ‘t kan nog gekker!

Smouskes verwelkomen Prins Mark, Prinses Fenna en Adjudant Jelle

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SMOUZENRIJK - In een overvolle zaal van Ambianz in Zeeland is tijdens 'De Smouskes pakken uit' Mark van Dongen onthuld als 55e heerser van het Smouzenrijk. Samen met zijn vriendin Fenna en adjudant Jelle verschenen zij op het podium als de Hoogheden van de Smouskes 2018. Men kan de hoogheden op zondag 26 november feliciteren tijdens de Prinsreceptie in Het Witte Huis.

Een week voor de onthulling is Prins Mark d'n Urste 25 jaar geworden. Mark werd in 1992 geboren in het Smouzenrijk als zoon van René van Dongen en Annette van Dongen-Donkers. Mark is samen met zijn broer Paul en zussen Laura en Daniëlle opgegroeid op de Vensteeg bij de champignonkwekerij van zijn ouders.
Carnaval is Mark al van jongs af aan met de paplepel ingegoten, hij was als kind al eens nar bij het jeugdcarnaval van De Smouskes. Ook op latere leeftijd is Mark geen onbekende tijdens het Zéllandse carnavalsfeest, hij viert samen met zijn vrienden elk jaar alle dagen carnaval.
Mark heeft onlangs een opleiding in de maatschappelijke zorg afgerond, als persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen en werkt inmiddels bij Zorgland. Daarnaast is Mark al zeven jaar met veel inzet en plezier steunbeer bij Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Tevens is Mark een fervent supporter van PSV en voeltbalt hij zelf in de zaal met team Van Tienen/De Groot.

Prinses Fenna
Sinds 2014 zijn Prins Mark d'n Urste en Prinses Fenna een paar. Fenna werd ruim 20 jaar geleden geboren in het Smouzenrijk en is opgegroeid op d'n Brand. Ze is de dochter van Arno en Reggie van der Loop-Verstegen en heeft een broer en zus, Willem en Hilde. Ook Fenna heeft nog nooit een carnaval gemist en viert tegenwoordig ook nog alle dagen carnaval samen met Mark en hun vrienden. Prinses Fenna volgt een academische lerarenopleiding primair onderwijs aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkt al jaren bij de Pannekoekenbakker in Zeeland.
De grootste passie van Fenna is voetbal. Ze voetbalt al vanaf haar zevende bij Festilent. In tegenstelling tot Prins Mark is Fenna een enthousiaste supporter van Ajax. Daarnaast is muziek erg belangrijk voor de prinses. Zowel muziek luisteren als zelf muziek maken, eerst klarinet en op dit moment saxofoon. Fenna heeft ook lang muziek gemaakt bij de harmonie van Muziekvereniging Zeelandia.

Adjudant Jelle
De keuze voor adjudant was snel gemaakt: Zowel Prins Mark en Adjudant Jelle als hun ouders zijn al heel lang bevriend met elkaar en gingen ook vaak samen op vakantie. Adjudant Jelle werd in 1995 geboren op de Voederheil in Zeeland en woont daar nog altijd. Ook voor hem is carnaval geen onbekende. Jelle is de zoon van Jan en Haike van den Heuvel, als Prins Jan d'n Derde en Prinses Haike regeerde zij over het Smousenrijk in 1991. Jelle is de middelste van drie kinderen, samen met zijn zus Elke en broer Sjoerd.
Jelle volgde een opleiding meubel- en interieurbouw en werkt momenteel bij John van Gerwen interieurs in Boekel. Evenals Prins Mark is Jelle al zeven jaar steunbeer bij Stichting Jeugdbelangen. Ook bij Adjudant Jelle speelt voetbal een grote rol in zijn leven. Al vanaf de F'jes is hij lid van Festilent en voetbalt inmiddels in het eerste. Ook is Jelle actief als zaalvoetballer bij team Fysiotherapie For All.
Jelle heeft een relatie met Ivonne Habraken uit Odiliapeel. Samen met het prinsenpaar en hun vrienden gaan ze graag stappen en vieren ook zij elk jaar fanatiek carnaval.

De lijfspreuk van Prins Mark d'n Urste: 't Gut al lekker, mar ‘t kan nog gekker!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties