Zeeland

Smouskes 55 jaar: Zeeland viert drie dagen feest met Wous Festival

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De Smouskes bestaan 55 jaar en dat werd afgelopen weekend groots gevierd op en rond het kerkplein in Zeeland tijdens het Wous Festival, dat samen met de plaatselijke horeca werd georganiseerd. Het plein was voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot een heus festivalterrein en drie dagen lang werd het jubileum gevierd door jong en oud. (foto's: Marc van Zuijlen en Marco van Hout)

Op vrijdagmiddag barstte het feest los met de Kids Party voor alle Zeelandse basisschoolleerlingen. “Bijna 500 kinderen genoten van een spetterende feestmiddag met coole muziek en leuke spellen. Vijf klassen hadden de mooiste jubileumvlag gemaakt en kregen een bon voor een smakelijke traktatie. Ook de silent disco van Het Hoischurke was een daverend succes”, laat de organisatie weten.
In de avond stond 'Wouzen met de Smousen' op het programma. Een vol plein met Zeelanders en bevriende carnavalsverenigingen vierde feest op de klanken van DJ Daroon en de live-band Party Criminals maakte het feest compleet.
De volgende dag stond 'het dorpsfeest der dorpsfeesten' op de planning: het Wousfeest. Ook deze avond waren de weergoden Zeeland goed gezind, het festivalterrein stond dan ook van voor tot achter helemaal vol. Live-band LIJN 7 bracht de avond met een geweldige show, compleet met confetti en vuurwerk, tot een absoluut hoogtepunt.
Ook de zondag stond volledig in het teken van het Wous Festival met een jubileumreceptie en een tentoonstelling in het naastgelegen bondsgebouw met een mooi overzicht van 55 jaar De Smouskes. Ook die middag was er een mooie opkomst en samen werd er van diverse Zeelandse artiesten genoten die hun eigen carnavalsnummers van de afgelopen jaren ten gehore brachten op het Wous Horeca Stage.

Lintje
De middag kreeg zelfs nog een koninklijk randje toen Smouskes-voorzitter Peter Lukassen koninklijk werd onderscheiden door burgemeester Marnix Bakermans tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor De Smouskes en tal van andere clubs en verenigingen. Vanwege zijn verdiensten werd Peter ook opgenomen in de club als ere-Smous. Het feest was helemaal compleet toen ook Gijs Verstegen het podium op werd gevraagd. Onder de klanken van Deurdonderen van Normaal ontving Gijs een barkruk met Smouskes-logo en werd ook Gijs opgenomen in de club als ere-Smous vanwege zijn jarenlange inzet voor de club.

De Smouskes kunnen terugkijken op een zeer geslaagd festivalweekend. “Via deze weg willen we als organisatie de Zeelandse horeca, alle sponsoren, de Zeelandse artiesten, alle vrijwilligers en bezoekers enorm bedanken. Zonder jullie hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Wij zullen nog lang nagenieten van dit geweldige weekend.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties