Zeeland

Oproep aan sportverenigingen/cultuuraanbieders om zich aan te melden

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan door in Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Sjors Sportief & Sjors Creatief lieten dit schooljaar al 1.100 basisschoolkinderen kennismaken met sportieve en culturele activiteiten binnen de gemeente Landerd. 'Sjors' is al jaren een regelrechte hit onder de basisschooljeugd. Wegens dit daverende succes wil de gemeente dit project graag doorzetten. Door ‘Sjors’ krijgen de kinderen de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten. Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven.

Het programma is inmiddels in bijna 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen en aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors!

Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het Sjorsboekje en mogen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meld activiteit aan
Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleren kinderen om een structurele actief deel te nemen. Hiervoor zijn alle aanbieders nodig. Activiteiten worden uiteindelijk geplaatst in het Sjorsboekje, dat in het nieuwe schooljaar op alle basisscholen in de gemeente Landerd wordt uitgedeeld. Meld kennismakingsactiviteiten aan op www.sportstimulering.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties