Zeeland

SJB Zeeland zet alsnog streep door jongerenweekend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Stichting Jeugdbelangen (SJB) Zeeland ziet alsnog af van het jongerenweekend in het weekend van 4, 5 en 6 september. De recente toename van het aantal coronabesmettingen en de waarschuwingen van het kabinet tijdens de persconferentie van maandag 17 augustus liggen ten grondslag aan deze beslissing.

Het jongerenweekend, georganiseerd voor alle 15-jarigen uit Zeeland, werd eerder verzet van juni naar september. Er is hard gewerkt aan een coronaproofprotocol, maar de activiteit gaat alsnog niet door. “Borging voor een verantwoord en veilig weekend, passend binnen alle protocollen en regelgeving, is te moeilijk in de praktijk", stelt SJB-voorzitter Geert van Rooij. "Gezien alle ontwikkelingen aangaande de corona-gevallen is het risico op dit moment te groot voor de jongeren, leiding, vrijwilligers en onszelf."

Ontmoeten staat centraal
Het centrale thema van het jongerenweekend is ontmoeting. De jongeren ontmoeten niet alleen elkaar, maar ook ontmoeten zij gedurende het weekend een aantal mensen die anders door het leven gaan en in het leven staan door hetgeen ze hebben meegemaakt. "We willen dat deze ontmoetingen, net als voorgaande jaren, diepe indruk maken op alle deelnemers en dat zij hier enorm van genieten", zegt commissielid Tara van Dongen. "De huidige ontwikkelingen en geldende coronaregels maken ontmoeten echter een stuk lastiger. Hierbij het extra risico op coronabesmettingen opgeteld, heeft ervoor gezorgd dat we met pijn in ons hart alsnog hebben moeten besluiten het jongerenweekend af te blazen. Enorm zuur, maar vergeten doen we de groep vijftienjarigen uit Zeeland natuurlijk niet. We gaan er hoe dan ook voor zorgen dat zij dit bijzondere weekend in welke vorm dan ook kunnen meemaken. En laten we hopen dat het volgend jaar wel weer kan."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties