Zeeland

SJB viert Koningsdag met Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - In Zeeland is Koningsdag gevierd met een heus Oranjefeest. Met wat kleine aanpassingen vanwege het weer, konden alle activiteiten toch doorgang vinden. Stichting Jeugdbelangen Zeeland kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

In de ochtend vond het programma voor kinderen met een beperking plaats. Zij werden ontvangen door de inmiddels voor hen bekende Grobbebollen en bijbehorend liedje. Daarna genoten de kinderen van een speciale theatervoorstelling, waarbij er gezongen en gedanst werd, en andere leuke activiteiten. Vlak na de middag vond de overdekte vrijmarkt plaats, die druk bezocht werd door kinderen en hun ouders.

Oranjespelen
Om 13 uur vingen de Oranjespelen aan, waarbij aan de diverse leeftijdsgroepen gedacht was. De peuters en kleuters vermaakten zich buiten in de zandbak, binnen in de sporthal of met de vele spelletjes die voor hen georganiseerd waren. 
De kinderen van groep 3 tot en met 8 mochten zelf een keuze maken uit de spelen die voor hen waren klaargezet. Zo konden ze zich onder andere uitleven op de stormbaan, met een bal een mooi uitgezet voetgolf parcours doorlopen en het spel Angry Birds in het echt naspelen. De durfals konden zich laten zekeren aan een verrijker, waarbij er geprobeerd werd een zo hoog mogelijke stapel van kratten te maken. Dit jaar geen prijzen voor de beste/snelste kinderen, maar de nadruk lag op het sportief en gezellig spelen met elkaar. De kinderen die minimaal acht spelen gespeeld hadden, gingen aan het einde van de dag met een prijsje naar huis.
Voor de jeugd van 12 tot en met 16 jaar én voor de kinderen uit groep 7 en 8 werd er een levend tafelvoetbaltoernooi gehouden. Er namen vijf teams deel, die de hele middag actief tegen elkaar streden.

Gedecoreerden
Om 14.30 uur was het tijd voor het officieel moment, de spelen werden daar zelfs speciaal voor stilgelegd. Burgemeester Marnix Bakermans richtte zich in zijn praatje tot de speciaal genodigden. Dit jaar kende Zeeland liefst zeven gedecoreerden. De Bloasbalken zorgde voor de muzikale opluistering. Onder de klanken van het Wilhelmus werd de vlag gehezen door twee meiden onder toeziend oog van de burgemeester.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties