Zeeland

‘Altijd binding gehouden met onze klanten’

Shoppen op afspraak zeer in trek in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Goed nieuws voor mensen die de producten uit de Zeelandse winkels zo gemist hebben. Bij in totaal 22 Zeelandse winkeliers is het namelijk mogelijk om je producten te bestellen en in de winkel op te halen. Daarnaast kun je bij veel winkels sinds woensdag ‘shoppen op afspraak’, zoals bij kledingzaak Gompie aan de Oude Molenstraat.

“Sinds de nieuwe RIVM-regels het toelaten om de winkels open te hebben voor afhalen, zijn we aan de slag gegaan”, vertelt Jort van Erp namens de Zeelandse winkeliersvereniging. “Elke winkel heeft zijn eigen mogelijkheden, maar het principe is overal hetzelfde. Je kunt je bestelling per telefoon of per mail doorgeven. De winkelier zorgt ervoor dat jouw bestelling gereedgemaakt wordt, waarna je binnen het afgesproken tijdspad de producten op kunt halen. Betalen doe je vervolgens gewoon in de winkel. Het liefst contactloos. Of het nu gaat om dagelijkse boodschappen, afhaalmaaltijden, kappersproducten, bloemen, kleding of producten in en rond het huis… de Zeelandse winkeliers staan voor je klaar. De bestel- en afhaalmogelijkheid blijft beschikbaar zolang de winkels niet geheel open mogen.”

‘Laagdrempelig’
Sinds woensdag behoort ook winkelen op afspraak tot de mogelijkheden. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. “Je merkt toch wel dat mensen het echt waarderen dat ze weer langs kunnen komen in de winkel”, vertelt Anke Thoonen (foto) van kledingzaak Gompie, waar al flink wat afspraken zijn ingepland. “Ik probeer het daarbij wel laagdrempelig en vrijblijvend te houden. Ik wil niet dat mensen het gevoel krijgen dat ze iets móeten kopen.”

‘Héél veel bezorgd’
Maar ook tijdens de volledige lockdown van de afgelopen maanden zaten Anke en haar team allesbehalve stil. “We hebben in die periode héél veel bezorgd en diverse leuke (win)acties georganiseerd. Op die manier hebben we toch altijd binding gehouden met onze klanten.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties