Zeeland

Schoolbosje Zeeland feestelijk geopend

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Op dinsdag 16 oktober, tijdens OERfestival De Maashorst, werd het Schoolbosje in Zeeland feestelijk geopend door wethouder Hans Vereijken.

Het Schoolbosje, aan de Straatsven in Zeeland, is onderdeel van het programma ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’ en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant. De randen van het bosje zijn aangeplant op Boomfeestdagen in 1998, 1999 en 2000. De kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Landerd hebben hiervoor hun handen uit de mouwen gestoken. Vandaar de naam ‘Schoolbosje’.

Vrijwilligers en ondernemers
Wethouder Vereijken bedankte de Zeelandse ondernemers, Sjef en Wilma van Dongen van Fruitzforlife en Smits Houtbouw, die betrokken zijn bij het ontwerp en de realisatie van dit project. Ook was er een dankwoord voor Luuk van Rooij van Varofit die samen met de gemeentelijke sportcoach de opzet van de sporttoestellen heeft bedacht. Verder sprak de wethouder zijn dank uit aan alle vrijwilligers die hebben geassisteerd bij de aanleg van het Schoolbosje en helpen bij het onderhoud.

Eetbaar landschap
Het schoolbosje is ingericht als ‘eetbaar landschap’. Begin 2017 hebben leerlingen van basisschool De Wizzert verschillende fruitbomen geplant, onder andere appel, peer, kers, pruim en verschillende bessen en noten. Maar ook minder bekende soorten als de nashipeer. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bezoekers mogen dit fruit plukken en opeten.

Lekker bewegen 
In het Schoolbosje is een pad van exact 250 meter dat gebruikt kan worden als hardlooppad. Daaromheen staan toestellen die gebruikt kunnen worden voor sport en fitness. Er staat een bord met nadere uitleg over deze toestellen en suggesties voor trainingsvormen. In het midden kunnen kinderen zich vermaken met zand en water. Maar ook de sporttoestellen zijn voor kinderen een leuke uitdaging.

De vele vruchten zijn ook lekker voor bijvoorbeeld vogels en dassen. Voor bijen en vlinders is een bloemenmengsel ingezaaid. Ook zijn bijvriendelijke bomen aangeplant.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties