Zeeland

Lancering nieuwe wandeling

Schaapscheerfeest in Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Belangstellenden kunnen zondag 3 juni het bijzondere ambacht van schaapscheren komen beleven. Bij de schaap-scheer-speel-kraal op 't Nabbegat gaan Wim en Joke Jans 200 schapen scheren. Deze dag lanceert BKKC ook de wandelroute Paden banen door de Maashorst, die onder andere langs de schaap-scheer-speel-kraal leidt. Via de app BrabantVertelt, komen verhalen voorbij van bijzondere en historische plekken in De Maashorst. Belangrijk onderdeel van de wandeling is het kunstproject Paden Banen, ontwikkeld door Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens.

Vroeger vormden de dreven (rechte paden) en driften (kronkelige zandpaden) een herkenbaar lijnenpatroon in het natuurgebied. Herders dreven over deze paden hun schapen van de omliggende dorpen naar de heide. Met het kunstproject PadenBanen van kunstenaars Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens, dat in oktober officieel wordt geopend, komt dit unieke stukje cultuurgeschiedenis weer terug in het landschap door de begin- en eindpunten van de dreven te markeren.

Meemaken
De App met de route Paden banen door de Maashorst is vanaf 3 juni te vinden op www.brabantvertelt.nl. Het is aan te raden de App vooraf thuis te installeren. De schaapscheerplek is te vinden op het landgoed van Schapenhouderij ’t Nabbegat in Zeeland. Deze locatie is het makkelijkst met de fiets te bereiken. Met de auto kan men vanaf de Schaijkseweg doorrijden naar de Zevenhuis (bestemmingsverkeer). Na huisnummer 4 rechtsaf het zandpad oprijden. Parkeren aan de rechterkant. De scheerplek ligt langs dit zandpad op ongeveer 5 minuten lopen verderop. Het scheren vindt plaats tussen 10 en 15 uur. Iedereen is welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties