Zeeland

SamenLoop voor Hoop Zeeland kan niet zonder sponsoring

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND -Om SamenLoop voor Hoop Zeeland op 23 en 24 juni tot een succes te maken, is het essentieel dat de hele gemeenschap zich inzet. Wat daarbij net zo belangrijk als vrijwilligers is, maar waar vaak niet bij stil wordt gestaan, is een stukje sponsoring. Veel bedrijven werken belangeloos mee door financiële middelen, goederen of mankracht beschikbaar te stellen. Dat is hard nodig, want slechts een zeer klein deel van de opbrengst is bedoeld voor het op poten zetten van het evenement. De overgrote som van het geld gaat naar het KWF voor onderzoek tegen kanker.

Vanuit Stichting Project zijn bestuursleden Frans van Tiel en Chris van Hout belast met het vinden en vastleggen van sponsors. “Om de SamenLoop te financieren zijn we heel erg afhankelijk van sponsors”, legt Chris uit. “De opbrengsten van het inschrijfgeld en acties van deelnemende teams gaan rechtstreeks naar het KWF. Tien procent van de financiële middelen die we als sponsoring krijgen, mogen we gebruiken voor de organisatie van het evenement. De rest gaat wederom naar het KWF voor onderzoek om kanker de wereld uit te helpen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Diensten en materialen
Om die reden kijkt de organisatie veel naar sponsoring in natura. “Aangeboden diensten en materiële ondersteuning zijn heel erg welkom”, vertelt Frans. “We hebben echt van alles nodig. Dat hebben veel mensen niet in de gaten. Het begint met het terrein en de accommodatie, maar ook de totale logistiek daaromheen. Denk aan tenten, kramen, hekken, toiletwagens, units, verlichting, een podium, drinkwater, geluid, duizenden kaarsen en noem maar op. Of denk aan de koffie die de commissieleden drinken tijdens de vele vergaderingen en vrijwilligers bij de opbouw van het terrein.”
Met een degelijk sponsorplan in de hand gaan Frans en Chris op bezoek bij bedrijven in de regio. “Voor bepaalde zaken zoeken we gericht sponsors, die dat dan (deels) op zich kunnen nemen”, vervolgt Frans. “Op zich gaat dat niet verkeerd. We mogen regelmatig op gesprek komen en krijgen bijna overal wel iets mee. Dat komt omdat iedereen wel eens een keer zijdelings of direct bij kanker betrokken is geweest. Alle beetjes helpen. Nu wordt het tijd om de cirkel wat te vergroten.”

Aanmelden
De eerste stappen zijn gezet, maar er is nog veel meer steun nodig om de SamenLoop voor Hoop echt tot een succes te maken. In het sponsorplan staan de mogelijkheden en pakketten op een rijtje. Geïnteresseerde partijen kunnen hieruit een keuze maken. Wil je als onderneming ook je steentje bijdragen? Stuur dan een bericht naar zeeland@samenloopvoorhoop.nl. Dan krijg je het sponsorplan toegezonden en wordt een afspraak gemaakt om de opties te bespreken. Dit kan een financiële bijdrage zijn, het leveren van diensten, het beschikbaar stellen van materialen of net wat in jouw straatje past. Frans en Chris komen graag op de koffie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties