Zeeland

Zaterdag 23 en zondag 24 juni in Zeeland

SamenLoop voor Hoop: voor wie doe jij mee?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Het aftellen naar de SamenLoop voor Hoop in Zeeland is nu echt begonnen. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Na meer dan een jaar voorbereiding vallen nu alle puzzelstukjes samen. Deze laatste dagen worden gebruikt om alles in gereedheid te brengen zodat de deelnemers, Speciale Gasten, vrijwilligers en bezoekers een heel bijzonder evenement kunnen ervaren op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Aanmelden kan nog steeds. Voor wie loop jij mee?

Er is maandenlang kei hard gewerkt door zeer gemotiveerde commissies. “Al die tandwieltjes vallen nu in elkaar”, vertelt Frans van Tiel. Hij is voorzitter van Stichting Project, waar verder nog Marieke Danen, Chris van Hout, Dennis van Keppelen, Marcel Dekkers en Angela Disveld onderdeel van uitmaken. Met z’n zessen vormen ze het bestuur.
Stichting Project vindt het verbazingwekkend hoeveel deuren opengaan voor de SamenLoop. “Dat heeft ons positief verrast”, zegt Marcel. “Bijna iedereen gaat achter deze plannen staan en wil naar vermogen bijdragen, ondernemingen groot en klein. Dat is heel bijzonder. De gemeenschapszin is groot. Niet alleen in Zeeland, maar in de wijde omtrek. Daar zijn we heel blij mee.”

Teams nog welkom
Niet alleen Stichting Project en de veertien commissies zijn druk met de organisatie, ook de teams zijn bezig met het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding. Daar worden allerlei bijzondere, leuke en sfeervolle acties voor gehouden. Het valt Frans een beetje tegen dat er minder teams ingeschreven zijn dan in 2014. “Dat komt deels doordat onlangs in de regio meerdere SamenLopen zijn gehouden of over een tijdje plaatsvinden”, denkt hij. “Daarom vallen veel buitendorpse teams al af. Verder zijn er teams die nog twijfelen omdat ze het loopschema misschien niet helemaal rond krijgen. Tegen hen kan ik maar één ding zeggen: gewoon aanmelden! Zelfs als je onderbezet bent. Dat komt altijd wel goed. Daar kunnen en willen wij graag in meedenken. Ons doel is om met z’n allen samen een onvergetelijk weekend te maken.” Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/zeeland voor de laatste informatie en om je team aan te melden.

Speciale Gasten
“Zonder Speciale Gasten geen SamenLoop voor Hoop”, zegt Chris heel stellig. “We bieden kinderen en volwassen die kanker hebben overwonnen of nog steeds strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte een verwenweekend. Ze krijgen een eigen, volledig afgeschermde plek op het terrein. In deze comfortabele omgeving zorgt een speciale commissie dat de eregasten niets tekort komen. We leggen hen in de watten en er zijn bijzondere workshops die ze kunnen volgen.”

Ceremonies
De Samenloop bestaat uit drie vaste onderdelen: de opening, de kaarsenceremonie en de sluiting. Tussendoor zorgen de teams dat er 24 uur lang minimaal één teamlid op het parcours loopt. Dit gebeurt in estafettevorm. Deelnemers en publiek worden zaterdag 23 juni om 13.45 uur op het terrein verwacht voor de start van de openingsceremonie. De Speciale Gasten openen de SamenLoop voor Hoop. Dit gebeurt onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden.
's Avonds wordt het parcours, dat de vorm van een klavertje vier heeft, verlicht door vele kaarsenzakken met daarop persoonlijke boodschappen. “Tijdens een speciale ceremonie om 23 uur herdenken wij met z'n allen dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen”, zegt Frans. “Dit is heel indrukwekkend en moet je echt zelf komen ervaren. Vier jaar geleden was het een kippenvelmoment en dat zal nu niet anders zijn.”
Na een etmaal lopen, op zondag 24 juni om 14 uur, wordt het evenement op passende wijze afgesloten. Tevens wordt dan de uitslag van het opgehaalde bedrag bekendgemaakt.

Toeschouwers
Loop je niet mee op 23 en 24 juni? Dan is het nog steeds heel leuk om een kijkje te nemen op het terrein. “Een SamenLoop is een geweldig saamhorig gebeuren”, legt Marieke uit. “Dat is eigenlijk niet in woorden te pakken. Je moet er echt bij zijn om het te ervaren. Kom het meemaken. Verder beschikken alle teams over een eigen kraam waar ze nog leuke spulletjes verkopen. Er is van alles te doen, voor jong en oud. Echt niemand hoeft zich niet te vervelen. Je hoeft dus niet mee te wandelen om je te vermaken. Kom aanmoedigen, kijken, genieten, beleven. Iedereen is van harte welkom.”

Vervoer en taxi
SamenLoop voor Hoop Zeeland vindt plaats op het voetbalterrein van Festilent. aan de Boekelsedijk 3. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Mensen uit Zeeland die niet op eigen gelegenheid naar het evenement kunnen komen, mogen beroep doen op de speciale SamenLoop-taxi. “Er staan drie taxibusjes klaar om mensen vanuit het dorp naar het terrein te brengen en weer terug”, vertelt Marcel. “Bijvoorbeeld wanneer je slecht ter been bent. Een rit is telefonisch te boeken. Neem daarvoor contact op met de taxicoördinator via 06-83921359.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties