Zeeland

Ronald Bassa en Maaike Roefs winnen zware Pannekoekenbakkercross

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De tweede editie van de Pannekoekenbakkercross in Zeeland stond zondag 2 februari op het programma. Het was de derde wedstrijd uit de crosscompetitie die atletiekvereniging De Keien in de wintermaanden organiseert. Het glooiende parcours in de bossen tussen Zeeland en Uden was door de vele regenval loodzwaar geworden, maar dat mocht de deelnemers niet deren.

De jongste pupillen en junioren beten het spits af en liepen als eerste hun rondjes over het modderige en heuvelachtige parcours. Tot slot ging een groep van 140 wedstrijdlopers en recreanten van start. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste van vier crossen met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Spannende strijd
Bij de mannen was er een spannende strijd gaande tussen Roland Bassa van Prins Hendrik uit Vught en Bart de Jong van De Keien uit Uden. In de voorlaatste ronde plaatste Bassa een beslissende versnelling, waardoor hij net als vorig jaar de Pannekoekenbakkercross op zijn naam wist te schrijven (39:23). Bart de Jong werd op korte afstand tweede (39:32), gevolgd door Keienloper Jean-Pierre Hoeboer (40:14).
Maaike Roefs van Eindhoven Atletiek wist bij de vrouwen de overwinning naar zich toe te trekken. Na een goed opgebouwde race finishte ze na zes ronden in een tijd van 49:03. Keienlid Caro Vilier wist de spannende strijd om plek twee in haar voordeel te beslissen. Ze finishte in 51:22 vlak voor haar teamgenootje Haske Saers (51:42).

Alle recreanten wisten de Pannekoekenbakkercross tot een goed einde te brengen. De lopers kwamen doorweekt en onder de modder over de finishlijn, maar ze keerden met een voldaan gevoel huiswaarts.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties