Zeeland

Regio-orkest geeft 11 maart concert in Kindcentrum Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft zondag 11 maart een concert in kindcentrum De Morgenzon aan de Kerkstraat in Zeeland. Het orkest met muzikanten uit het Land van Cuijk en de regio er omheen speelt die middag samen met de harmonie van muziekvereniging Zeelandia uit Zeeland. Het uitwisselingsconcert begint om 14 uur, de entree is gratis.

Het ROB heeft dit jaar twee optredens in de regio. Behalve in Zeeland, wordt een week eerder in Mill een optreden verzorgd. Het muziekgezelschap is een projectorkest, dat voor het elfde jaar op rij een concertprogramma heeft ingestudeerd. Het harmonie-orkest bestaat uit 45 muzikanten, die onder leiding van dirigent Bart van Zutven sinds oktober vorig jaar gedurende een flink aantal zondagen hebben gerepeteerd. In het orkest spelen muzikanten mee uit onder meer Zeeland, Volkel en Boekel.

De repetities vinden plaats in Wanroij: “In een gemoedelijke sfeer repeteren we daar telkens van tien tot twee uur. Maar er moet hard worden gewerkt. In totaal hebben we maar zo’n dertig uur repetitietijd en er moet wel een concert worden ingestudeerd,” zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest. Het Rob is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun ‘eigen’ orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten. “In korte tijd een mooi concert instuderen, ga er maar aan staan!”

In de keuze van de muziek is dit jaar gekozen voor een vlot afwisselend programma, bestaande uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Gespeeld wordt onder meer Persis van James Hosay en een selectie van muziek van Charlie Chaplin. Bijzonder is de uitvoering van Paconchita van de Spaanse componist Oscar Navarro. Een opzwepend en op Latijns-Amerikaanse leest geschoeid muziekwerk, waar het koper en het slagwerk flink uit hun dak kunnen gaan.

Het ROB speelt verder op zondag 4 maart om 14 uur in Myllesweerd in Mill samen met harmonie Sint Willibrord uit die plaats. Ook daar is de toegang gratis.

Meer informatie: www.regioorkest.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties