Zeeland

Pluimveehouderij Cuppen-Ploegmakers schenkt eieren aan voedselbank

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - De tweede vrijdag in oktober is het Wereldeidag. Dit jaar schenken de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, eieren aan lokale voedselbanken. Duizenden eieren komen de komende week via de voedselpakketten bij gezinnen die onder de armoedegrens leven. Pluimveehouderij Cuppen-Ploegmakers uit Zeeland schenkt dit jaar eieren aan Voedselbank Oss en omgeving.

De mmmEggies en Stichting Blij met een Ei hebben pluimveehouders uit heel Nederland gevraagd om op Wereldeidag eieren te schenken aan de voedselbank. Ze willen hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen en bijdragen aan een gevarieerd voedselpakket voor ruim een miljoen Nederlanders die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de voedselbank.

Gezond
In Nederland leven 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. In 2017 waren in 96 procent van de gemeenten voedselbanken actief. Landelijk zijn er 168 voedselbanken actief met in totaal 530 uitgiftepunten. Eieren worden zelden gedoneerd, maar zijn als gezonde en betaalbare voeding erg welkom. De voedselbank is erg blij met de actie van de mmmEggies en Blij met een Ei. Een mooie kans om het gezonde ei onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. "We willen met deze actie de armste mensen in Nederland eieren schenken", vertelt Francis Cuppen. "Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties