Zeeland

'Zonder grond, kennis en werk toch biodiversiteit stimuleren'

Peeltuinen geopend in Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Dinsdag 17 september opende de Landerdse wethouder Hans Vereijken in Zeeland de eerste Peeltuin, gelegen aan de Verbindingsweg op ’t Oventje. Doel is om binnen enkele jaren op verschillende locaties Peeltuinen te realiseren voor meer biodiversiteit in en om de Peel. Daarnaast zijn de tuinen belangrijk voor als plek voor voedsel en veiligheid (schuilgelegenheid) voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten.

De gemeente Landerd ondersteunt dit initiatief door een paar kavels te adopteren. Hans Vereijken: "Dit is iets wat wij als gemeente enorm waarderen.”
De bezoekers waren enthousiast over het initiatief en er werden spontaan kavels geadopteerd. Ondanks de extreem droge zomer staan de bloemen er mooi bij (zie foto). Zelfs nu al, half september, vliegen er nog veel insecten op zoek naar nectar en stuifmeel.

Door een bloemkavel te adopteren helpen mensen mee om de biodiversiteit te bevorderen. Dit zonder er zelf werk mee te hebben. Zo kunnen zij zonder eigen grond of kennis van planten toch een bijdrage leveren en de natuur een handje helpen. Ook bedrijven kunnen meedoen. Interesse? Stuur dan een mail naar info@peeltuinen.nl

Kijk voor informatie op www.peeltuinen.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties