Zeeland

‘We kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan’

Pastorie Zeeland heropent met nieuw en uitgebreid terras

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND – Na bijna drie maanden van noodgedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen, heropent De Pastorie in Zeeland maandag 1 juni de deuren voor haar gasten. Het restaurant aan de Kerkstraat maakte de afgelopen periode van de nood een deugd door het terras aan de voorzijde volledig te vernieuwen en uit te breiden. “Ons terras heeft nu veel meer een horeca-uitstraling en is veel beter zichtbaar vanaf de straat”, geven de horeca-ondernemers Arjan en Anke Suijs aan.

“De plannen om ons terras aan de voorzijde te vernieuwen en uit te breiden dateren eigenlijk al van vóór de uitbraak van het coronavirus”, vertellen Arjan en Anke. “Het pakt nu extra goed uit omdat we door de verruiming van het terras meteen kunnen voldoen aan de anderhalve-meterrichtlijn van het RIVM.”

Zonnige uitstraling
Het terras van De Pastorie heeft een fraaie facelift ondergaan. Het is een stuk verbreed, waardoor het een veel opener en ruimtelijker karakter heeft dan voorheen. Palmbomen, verschillende robuuste tafels en stoelen en een sfeervolle buitenhaard zorgen voor een zonnige en zomerse uitstraling. Ook nieuw zijn de fietsparkeerplaats met oplaadpunt en de doorgang naar de prachtige pastorietuin aan de achterzijde van het monumentale pand. Arjan en Anke zijn erg tevreden met het resultaat. “We hebben nu veel meer zonnige plekken op het terras en het is ook beter zichtbaar vanaf de straat. Het valt nu meer op dat het een horecalocatie is.” Het terras aan de voorzijde van De Pastorie biedt plaats aan zo’n 50 personen, waarbij de anderhalve-meterrichtlijn is gewaarborgd.

Prachtige pastorietuin
Op het terras aan de achterzijde, met schitterend uitzicht op de kleurrijke pastorietuin met vijver, kinderspeelhoek en kruidentuin, kunnen binnen de geldende coronamaatregelen eveneens 50 mensen plaatsnemen. Binnen in het restaurant zijn tot 1 juli maximaal 30 gasten toegestaan.

De Pastorie is hiermee een zeer veelzijdige horecagelegenheid. Je kunt er niet alleen terecht om een heerlijk avondje te tafelen of voor een lekkere lunch, maar ook voor bijvoorbeeld een trouwceremonie in de prachtige pastorietuin, een vergadering in een van de sfeervolle privéruimtes of een wijnproeverij in de kelder. Maar natuurlijk ook gewoon voor een drankje of ijsje op één van de twee zonnige terrassen.

Culinaire rondreis
Niet alleen de uitstekende kwaliteit van de gerechten en de sfeervolle setting staan hoog in het vaandel bij De Pastorie, ook het verrassingselement speelt een voorname rol, geeft Arjan aan. “Het komt regelmatig voor dat gasten hier dingen eten die ze nog nooit ergens anders hebben gehad. We proberen ons echt te onderscheiden.”

Onbetwiste favoriet van de gasten is de ‘Culinaire rondreis’, een concept dat De Pastorie ruim twee jaar geleden introduceerde. “De Culinaire rondreis is nog altijd een groot succes”, vertelt Arjan. “Ruim de helft van onze gasten kiest hiervoor. De Culinaire rondreis bestaat uit minimaal zes gangen en bevat allerlei gerechten die niet op onze reguliere menukaart staan. Mensen kunnen vooraf een eventuele voorkeur voor vlees, vis of vegetarisch aangeven en vervolgens leeft onze chef-kok zich helemaal uit. Een garantie voor een heerlijk avondje uit eten!”

‘Steaks- of gamba’s-avond’
Daarnaast kun je bij De Pastorie een ruime keuze maken uit het à la carte-aanbod, met onder meer de specialiteit van het huis: ‘De Lekkerste Tournedos van de Regio’. Op woensdagen kunnen liefhebbers hun hart ophalen tijdens de ‘steaks- of gamba’s-avond’: genieten van kogelbiefstuk of gamba’s voor slechts 16,50 per persoon.

Arjan en Anke Suijs kijken reikhalzend uit naar maandag 1 juni, de dag dat De Pastorie na bijna drie maanden haar deuren weer mag openen. “We kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan.”

Restaurant De Pastorie is gevestigd aan de Kerkstraat 51 in Zeeland en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.30 tot 22 uur. Voor meer informatie of reserveringen: bel naar 0486-852300 of kijk op www.depastoriezeeland.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties