Zeeland

Derde wedstrijd in Keiencompetitie

Pannekoekenbakker Zeeland wordt titelsponsor Heuvelrugcross

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Met de PNEM-cross en de Bedafcross in de benen staat zondag 3 februari de derde Keiencross op het programma. In de bossen tegenover de Pannekoekenbakker in Zeeland houdt atletiekvereniging De Keien de Pannekoekenbakkercross. De start voor de jeugd is om 10 uur, recreanten zetten het om 10.45 uur op een lopen.

De bekende Heuvelrugcross is onlangs omgedoopt tot Pannekoekenbakkercross. De Pannekoekenbakker uit Zeeland wordt titelsponsor van de derde wedstrijd in de Keiencrosscompetitie. Naast het titelsponsorschap zullen ze de prijzen voor het juniorenklassement beschikbaar stellen, die in maart aan het einde van de crosscompetitie worden uitgereikt. Deelnemers aan de cross kunnen tevens gebruik maken van het parkeerterrein achter het pand van de Pannekoekenbakker aan de Udenseweg, een paar honderd meter van de start. Atletiekvereniging De Keien is in zijn nopjes met de samenwerking en is trots dat de succesvolle onderneming zijn naam wil verbinden aan deze cross. Ze hebben vertrouwen in een goede samenwerking en hopen dat andere bedrijven uit de regio dit mooie voorbeeld volgen.

Ideale voeding voor hardlopers
Pannenkoeken en hardlopen zijn geen onbekende combinatie. Van pannenkoeken is immers al langer bekend dat het ideale voeding is voor hardlopers. Ze bevatten veel koolhydraten en zijn daarom zeer geschikt om voorafgaand aan een wedstrijd te nuttigen of na afloop om je energievoorraad weer aan te vullen.

Vervolg crosscompetitie
Zondag wordt de crosscompetitie hervat. Klassementsleiders Marlin van Hal uit Langenboom en Bart Pinkse uit Rosmalen verdedigen dan hun leidende posities. Van Hal heeft een enorme voorsprong bij de vrouwen. Haar kan de eindoverwinning, met nog twee wedstrijden voor de boeg, al bijna niet meer ontgaan. Pinkse zal nog vol aan de bak moeten, hij heeft slechts een kleine voorsprong op de nummers twee en drie in het klassement.
De deelnemers worden zondag getrakteerd op een uitdagend en afwisselend parcours met enkele pittige heuveltjes. De Pannekoekenbakkercross begint om 10 uur met de pupillenwedstrijden, gevolgd door wedstrijden voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën. De wedstrijd voor junioren A/B en recreanten gaat om 10.45 uur van start. Deelnemers hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde (1.670 meter) met een maximum van zes ronden (10.020 meter).
Iedereen die van hardlopen houdt kan deelnemen. Inschrijven is mogelijk tot een kwartier voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. Kosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 3 euro per persoon. Meer informatie over het programma en de diverse leeftijdscategorieën is te vinden op www.dekeienatletiek.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties