Zeeland

Leerlingen houden dodenherdenking op basisschool De Wizzert

'Oorlog is niet fijn'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Dodenherdenking mag officieel dan pas op 4 mei zijn, de leerlingen van basisschool De Wizzert in Zeeland stonden (vanwege de meivakantie) op donderdag 20 april al uitgebreid stil bij de vele slachtoffers als gevolg van oorlogen. Een aantal kinderen uit groep 7 en 8 hield in de aula een heuse dodenherdenking, compleet met zelfgeschreven gedichten, twee minuten stilte en The Last Post. Arena was erbij.     

Kaylee Emons leest een stuk voor van Anne Frank.

Idee voor de dodenherdenking op De Wizzert is afkomstig van juf Desiree Schellens. Zij heeft de middag georganiseerd samen met de leerlingen Vin Sommers (11), Kimi Duiker (12), Demi Kreté (12), Stijn van der Ven (11), Raf van der Laan (11) en Odje Verbruggen (11).
"We houden deze dodenherdenking om de slachtoffers van alle oorlogen te herdenken", vertelt Vin Sommers. "We mogen deze mensen niet vergeten, want ze hebben wel gestreden voor ons", vult Demi Kreté aan.    

Zelfgeschreven gedichten
De herdenkingsbijeenkomst is een knap staaltje werk van het organiserende groepje leerlingen. "Toepasselijke muziek van Marco Borsato (Morgen zal het vrede zijn) en Claudia de Breij (Mag ik dan bij jou) wordt afgewisseld met prachtige zelfgeschreven gedichten van de kinderen. Zo dragen Raf van der Laan en Bas Dekkers het gedicht 'Oorlog is niet fijn' voor, krijgt Lise Welten de handen op elkaar met 'Oneerlijk' en oogst Mareessa lof met haar gedicht 'Vrijheid'. Maar ook bij Kaylee Emons, die een stuk voorleest van Anne Frank, luistert de zaal ademloos toe. Net als bij de echte Dodenherdenking wordt de bijeenkomst afgesloten met twee minuten stilte en The Last Post.  

De organisatie van de Dodenherdenking. Boven v.l.n.r.: Raf van der Laan, juf Desiree Schellens en Odje Verbruggen. Onder v.l.n.r.: Stijn van der Ven, Demi Kreté, Vin Sommers en Kimi Duiker.

Mareessa.

Lise Welten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties