Zeeland

Objectief Zeeland start nieuw filmseizoen met vijf avonden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Objectief Zeeland start eind oktober met een nieuw filmseizoen die in totaal uit vijf avonden bestaat. De films laten zien wat er zich allemaal in Zeeland heeft afgespeeld. Afgelopen seizoen eindigde met deel 1 van het journaal van 1980. Vrijdag 25 oktober gaan de avonden verder met deel 2 van het journaal 1980. Verder wordt de film van de restauratie van de St. Victor, de molen op het Oventje, getoond. Tevens wordt gestart met het tonen van AV-series. Dit zijn gedigitaliseerde dia’s of foto’s die gemonteerd zijn. Dit begint met een serie over historische voertuigen, uniformen en wapens, zoals gebruikt tijden de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog.

De tweede avond vindt plaats op vrijdag 29 november met deel 1 van journaal 1981, een film van het 25-jarig bestaan van de NCB uit 1982 en een gedigitaliseerde diaserie uit 1978. Onderwerpen uit de film worden te zijner tijd bekend gemaakt. 

Veel beeldmateriaal
Er is nog veel beeldmateriaal over het dorp en Objectief Zeeland verwacht nog vele jaren de lokale bevolking en andere geïnteresseerden te laten genieten van hoe het er einde vorige eeuw uitzag en wat gebeurde. De voorstellingen zijn steeds in De Garf. Aanvang 20 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor extra informatie kun je terecht bij objectief.zeeland@zonnet.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties