Zeeland

Topstuk is mobilisatiefilm uit 1939/1940

Nostalgische filmavond bij Heemkundekring Zeeland

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Heemkundekring Zeeland heeft maandag 26 november een nostalgische filmavond op de agenda staan. Het topstuk is een mobilisatiefilm uit 1939/1940. Verder zijn er veel oude beelden uit en van het dorp te bewonderen. De bijeenkomst vindt plaats in Het Heemhuis aan de Kleine Graspeel 3b en start om 20 uur. De toegang is 2 euro. Leden mogen gratis binnen.

Diverse onderwerpen passen 26 november de revue: mandenmaker Van der Bolt aan het werk; de 50-jarige bruiloft in 1966 van Driekske en Trui van der Burgt; de halfvastenoptocht van 1972; de opening van de 'nieuwe' brandweerkazerne in 1969; bomen rooien langs de Udenseweg in de negentiger jaren en de winnende appel van fruitbedrijf van Harrie van den Elzen.
Na de pauze komt er een tweede filmpje van een gouden bruiloft, namelijk die van Ces Verstraten-Broeren uit 1981 en een filmpje over 100 jaar kerk uit 1971. Als klap op de vuurpijl draait de heemkudndekring een mobilisatiefilm uit 1939/1940. Deze film toont beelden uit Zeeland, uit de mobilisatietijd en laat het reilen en zeilen zien van de Nederlandse soldaten, die overal in Zeeland waren ingekwartierd en op de achtergrond zie je beelden van Zeeland uit die tijd. Je ziet onder meer de Sinterklaasintocht uit 1939. Daarbij zijn er bijzondere beelden te zien van de 'koppere' en de 'blèkke' harmonie.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties