Zeeland

Nieuwe dienstregeling lijn 99 en lijn 254 in en rondom Zeeland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Vanaf 9 december komen er nieuwe routes voor de buslijnen 99 en 254. Lijn 99 rijdt van Uden naar Nijmegen en buurtbuslijn 254 rijdt van Schaijk via Zeeland naar het Bernhovenziekenhuis in Uden en het centrum van Uden.

“Door aanpassingen aan de route en het aantal haltes wordt lijn 99 sneller en betrouwbaarder”, stelt busvervoerder Bravo. Een belangrijke wijziging is de route in Zeeland. Lijn 99 gaat langs het dorp rijden, via de Bergmaas–N277–N324. Langs de Bergmaas komen twee nieuwe haltes:
1. Bij de kruising met de Tweehekkenweg. Deze halte komt aan de kant van het dorp te liggen. Bussen richting Uden en richting Nijmegen stoppen aan de oostkant van de Bergmaas, zodat busreizigers niet de Bergmaas over hoeven te steken. Bij de halte komt een uitgebreide, overdekte fietsenstalling;
2. Bij de kruising met Voederheil. Ten noorden van de rotonde komt aan beide zijden van de Bergmaas een halte. Ook bij deze halte komen fietsenstallingen.

Op de N324 Oss–Grave komt ten oosten van de rotonde met de Corridorweg en Mgr. Borretstraat een nieuwe halte. Deze halte vervangt de halte Mgr. Borretstraat. Daarnaast vervallen de volgende halten op lijn 99: Nijmegen-Graafsebrug, Nijmegen-Woonboulevard, Nijmegen-Viaductweg, Velp-Heijtmorgen, Uden-Heufkens en Uden-Violierstraat.

Buurtbuslijn 254
Buurtbuslijn 254 biedt op dit moment een verbinding tussen Schaijk, Reek, Zeeland en het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Er is ook behoefte aan een rechtstreekse verbinding met het centrum van Uden. Die behoefte zal alleen maar toenemen omdat lijn 99 niet meer door het dorp Zeeland rijdt. Daarom wordt de route in Uden aangepast. Lijn 254 rijdt vanaf Zeeland eerst naar het ziekenhuis, en vanuit daar via het centrum (busstation) van Uden terug naar Zeeland. In Uden wordt dus altijd eerst naar het ziekenhuis gereden en dan via het centrum direct terug naar Zeeland. Inwoners van Zeeland die verder van de nieuwe haltes van lijn 99 afwonen, kunnen van lijn 254 gebruikmaken om naar
het centrum van Uden te reizen. Om deze nieuwe route mogelijk te maken wordt in Reek niet meer via het Wapen van Reek gereden.

De spitslijn 96 Zeeland–Reek–Schaijk–Oss blijft ongewijzigd.

|Doorsturen

Sint E7

2018-11-21 08:09:18

Bij de bijbehorende foto is geen bron vermeld waar deze vandaan komt.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties