Zeeland

Nieuw Zeelands dorpshuis met sporthal op 'locatie Parochiehuis'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Een nieuw dorpshuis met een nieuwe sporthal op de locatie ‘Parochiehuis’ aan de Kerkstraat in Zeeland. Zo luidt het voorstel dat het Landerdse college van B en W en de gezamenlijke 'dragers' dinsdag aan de gemeenteraad hebben gedaan. Daarnaast wordt onderzocht of nog een verdere optimalisatie mogelijk is op de plek van Salt & Pepper/Ambianz. Met het plan is een bedrag van bijna 10 miljoen euro gemoeid.

Artist Impression van het toekomstige dorpshuis.

Afgelopen jaar ging een groep initiatiefnemers, ook wel ‘dragers’ genoemd, aan de slag met de verdere uitwerking van plannen voor een nieuw dorpshuis in Zeeland. "Doel was om te komen tot een scenario dat kan rekenen op een breed draagvlak onder de inwoners", zegt wethouder Ben Maathuis. "Hiervoor zijn verschillende scenario’s onderzocht samen met gebruikers, verenigingen en inwoners. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een unaniem gedragen voorstel voor een dorpshuis op de locatie ‘Parochiehuis’ aan de Kerkstraat in Zeeland."

Ambianz
College en dragers willen daarnaast graag verder onderzoeken of de naastgelegen locatie erbij betrokken kan worden. Hier is momenteel event- & partycenter Ambianz en het leegstaande pand 'Salt & Pepper' gevestigd. Wethouder Maathuis: “Ik ben erg blij met de betrokkenheid vanuit de samenleving, dit past in de visie van onze gemeente als doe-democratie. Ik steun dit dan ook van harte en wil graag de dragers complimenteren. Zij hebben veel werk verricht om tot dit voorstel te komen."

'Mooie ontmoetingsplek'
De locatie 'Parochiehuis' vindt de wethouder een goede locatie. "Het is een mooie ontmoetingsplek in het centrum van Zeeland. Mogelijk komt er nog een extra verbetering door de locatie iets te verschuiven richting Ambianz en Salt & Pepper."

Naast de keuze voor een locatie en het beschikbaar maken van een bruto budget van 9.726.178 euro, bevat het voorstel van de dragers een aantal uitgangspunten voor het nieuwe dorpshuis. De gemeenteraad besluit in de vergadering van 8 februari over het voorstel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties