Zeeland

Nieuw tijdschrift: Zeeland, in verleden en heden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Heemkundekring Zeeland heeft een nieuw eigen tijdschrift gepresenteerd, Zeeland in verleden en heden is de titel. Het tijdschrift bevat artikelen over de oude en nieuwe geschiedenis van Zeeland. Het eerste exemplaar van het nieuwe tijdschrijft is woensdag in het heemhuis van de heemkundekring overhandigd aan burgemeester Marnix Bakermans. Voorzitter Gerard Selten van de Heemkundekring Zeeland reikte het eerste exemplaar uit.

Burgemeester Marnix Bakermans bladert door het nieuwe tijdschrijft van heemkundekring Zeeland. Rechts voorzitter Gerard Selten.

De wens voor een eigen tijdschrift staat al jaren op het verlanglijstje van het bestuur van de Heemkundekring. Een enthousiaste redactie van 6 schrijvers en 1 vormgever heeft het eerste blad samengesteld. Het idee is om het blad 3 keer per jaar uit te brengen. De Zeelandse leden van de Heemkundekring Zeeland krijgen het blad thuisbezorgd. Leden buiten Zeeland kunnen het blad tegen verzendkosten laten opsturen of zelf afhalen op een Zeelands postadres.

Inhoud
De redactie heeft bewust gekozen voor een papieren uitgave, omdat ze denkt daar veel leden een plezier mee te doen. Er staan diverse korte artikelen in met veel oude en nieuwe foto’s. Voor meer uitgebreide informatie voor de echte liefhebber zal regelmatig worden verwezen naar de website van de heemkundekring. In de eerste uitgave komen aan bod: de bouw van het Parochiehuis; de stamboom van familie Dekkers; interviews met Jan van den Brand over 60 jaar VCO en oud-huisarts Carel Otten over de verlostas van dokter Tunnissen; inbraak in de kerk; de taken van een koster in 1780; muurschilderingen van Egbert Dekkers in de Mariakapel en de werkgroep Heemtuin.

Niet-leden
Om ook niet-leden kennis te laten maken met dit tijdschrift is het op enkele plaatsen te koop voor 2,50 euro, bij Van der Burgt uw Groene Vakwinkel, in het heemhuis en op Korte Dijk 5. Lezers die daarna besluiten om lid te worden van de Heemkundekring worden automatisch abonnee van dit blad. De aanschafprijs van 2,50 euro wordt verrekend met hun eerste contributie. Een lidmaatschap kost slechts 15 euro per jaar en voor huisgenoten 10 euro per jaar. Voor dat bedrag mogen leden ook gratis naar binnen in het heemhuis voor lezingen, tentoonstellingen en filmavonden. De heemkundekring geeft maandelijks een digitale Nieuwsbrief uit met daarin alle clubnieuws. De leden zonder mailadres krijgen die Nieuwsbrief op papier thuisbezorgd.

De gevel van het Parochiehuis Zeeland met het fraaie metselwerk op de cover van het eerste tijdschrift van de Heemkundekring Zeeland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties