Zeeland

Nieuw Koningspaar Sint Jacobus Gilde Zeeland

Door St. Jacobus Gilde van Sint Jacobus Gilde Zeeland

Op Tweede Pinksterdag vond in Zeeland het traditionele jaarlijkse koningschieten van het Sint Jacobus Gilde plaats. De wedstrijd was ook dit jaar weer zeer spannend en sportief. 

Bij het 252ste schot schoot Jan Bongers het laatste stuk van de koningsvogel naar beneden. Jan en zijn vrouw Trudie Bongers Stevens mogen zich tot Tweede Pinksterdag 2020 het koningspaar noemen van het Sint Jacobus Gilde. Zij zullen het Gilde op waardige wijze naar buiten toe proberen te vertegenwoordigen. Jan is sinds 1997 lid van het Zeelandse Gilde. Tevens is hij tamboer en schutter. Trudie is sinds 1999 Gildezuster bij het Zeelandse Gilde. Zij is Bazuinblazer en schutter. In 2006 waren zij ook het koningspaar. Dit jaar zijn zij 40 jaar getrouwd, een robijnen feest met een koninklijk tintje dus.

De partners van de gildenleden en jeugdleden mochten ook schieten op een eigen vogel. Voor de winnaar was de titel baron(es) te verdienen. Bij 88e schot viel het laatste deel van die vogel en mocht Marjo van den Brand zich barones van het Sint Jacobus Gilde noemen. Marjo en Arie van den Brand zijn dit jaar ook 40 jaar getrouwd. Jubilea zijn dit jaar duidelijk een robijnen draad voor deze Zeelandse traditie.

Aanstaande vrijdag, 14 juni, zal er om 19.30uur in het Gildehuis aan de Brand 29 te Zeeland een receptie plaatsvinden waarbij men de gelegenheid heeft om het nieuwe koningspaar te feliciteren. Het Sint Jacobus Gilde Zeeland nodigt u hiervoor van harte uit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties