Zeeland

Nieuw dorpshuis Zeeland: 'Achter de schermen wordt hard gewerkt'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

ZEELAND - Sinds vorige maand het zogeheten programma van eisen is ondertekend voor het nieuwe dorpshuis in Zeeland, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van de multifunctionele gemeenschapsaccommodatie, zo laat het bestuur van de Stichting Dorpshuis Zeeland weten.

"De handtekeningen zijn gezet onder het contract om de grond aan te kopen en de aanbestedingsfase is ingegaan. Op straat is dat nog niet te zien, maar achter de schermen vorderen de plannen voor het nieuwe dorpshuis gestaag", vertelt secretaris Helène Geerts-Poulussen namens het stichtingsbestuur.

Begin december bezochten twee stichtingsbestuursleden samen met buurtsportcoaches en twee medewerkers van de gemeente de dorpshuizen/sporthallen in Nieuwendijk, Dussen en Drunen. De delegatie liet zich bijstaan door een extern deskundige. "Hij weet alles op het gebied van aanleg en inrichting van sporthallen en is door de gemeente ingehuurd om mee te kijken naar de ideeën en mogelijkheden. Al deze kennis kunnen we gaan verwerken in het programma van eisen voor onze nieuwe sporthal."

Verenigingen aan zet
De extern deskundige heeft een conceptprogramma van eisen voor de sporthal opgesteld. "Als stichtingsbestuur hebben we de verenigingen een brief gestuurd over de voortgang van de indeling. Hier stond onder andere de belijning op de vloer in. We hebben elke vereniging de kans geboden om uitleg te krijgen over de indeling en/of de bouw van de sporthal. Er was geen behoefte aan mondelinge uitleg, maar wel wilde een aantal verenigingen weten hoeveel velden en welke belijning per sportsoort zal worden aangegeven. De sporthal wordt gebouwd naar de eisen en de normen die vanuit het NOC*NSF zijn gesteld."

Sporthal en dorpshuis
Het stichtingsbestuur denkt dat er een duidelijke relatie moet zijn tussen sporthal en ruimtes van het dorpshuis. Helène: "Zo krijgen we een echt multifunctioneel gebouw en kunnen we in Zeeland zoveel mogelijk activiteiten ontplooien. Al met al is er dus veel vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van een mooi en functioneel dorpshuis met sporthal. We kunnen hier hopelijk medio 2022 intrekken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties